ΚΟΣΜΟΣ

Daily Telegraph

Παράταση για το Brexit εξετάζουν Λονδίνο-Βρυξέλλες

Βρετανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούν το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας με βάση το Άρθρο 50, εν μέσω των φόβων ότι η συμφωνία που έκλεισαν το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες δεν θα μπορέσει να εγκριθεί ως την 29η Μαρτίου, έγραψε η εφημερίδα The Daily Telegraph επικαλούμενη πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε. Επικαλούμενη τρεις πηγές προσκείμενες στην ΕΕ, η εφημερίδα αναφέρει πως βρετανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι «βολιδοσκοπούν» και «δοκιμάζουν τα νερά» ως προς το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας βάσει του Άρθρου 50 -- δηλαδή της επίσημης ειδοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου ότι θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ διέψευσε το δημοσίευμα.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι πάντοτε διαβεβαίωνε ότι το ΗΒ θα αποχωρήσει από την ΕΕ όπως προβλέπεται την 29η Μαρτίου και δεν θα υπάρξει παράταση της διαδικασίας βάσει του Άρθρου 50, υπογράμμισε η εκπρόσωπος. Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου που είναι αρμόδιο για το Brexit απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Το μέλλον του Brexit παραμένει πάντως εντελώς αβέβαιο, καθώς τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων αναμένεται να καταψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα τη συμφωνία για το διαζύγιο που έκλεισε η πρωθυπουργός και αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος Τερέζα Μέι τον Νοέμβριο με την ΕΕ.

Χωρίς συμφωνία, η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη οδεύει να εγκαταλείψει ατάκτως την Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη Μαρτίου, κάτι που επιχειρηματίες και επενδυτές φοβούνται ότι θα φράξει τις αρτηρίες του εμπορίου, θα πανικοβάλλει τις αγορές και θα προκαλέσει εξάρθρωση των γραμμών εφοδιασμού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.