ΕΛΛΑΔΑ

Η δράση της εξιχνιάστηκε

Πιερία: 22χρονη αλλοδαπή λήστευε και εξαπατούσε ηλικιωμένους

Με τα χρήματα από τη ληστεία σε βάρος ενός ηλικιωμένου που νάρκωσαν με αναισθητικό σπρέι, αγόρασε... αυτοκίνητο μια από τις δυο αλλοδαπές δράστιδες, οι οποίες διέφυγαν με το όχημα ενός ομοεθνούς συνεργού τους! Η ίδια γυναίκα αποκαλύφθηκε ότι εξαπατούσε συστηματικά έναν ακόμη ηλικιωμένο.

Η δράση της 22χρονης αλλοδαπής στην Πιερία εξιχνιάστηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Κατερίνης. Τον Σεπτέμβριο του 2018, μαζί με μια 23χρονη ομοεθνή της ακινητοποίησαν έναν 80χρονο ρίχνοντάς του σπρέι μέσα στο σπίτι του στην Κατερίνη και του άρπαξαν ένα κινητό και 6.000 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν με το αυτοκίνητο ενός 30χρονου αλλοδαπού συνεργού τους και η “αρχηγός” της ομάδας “ξέπλυνε” τα κλεμμένα χρήματα με την αγορά οχήματος.

Όμως, στην πορεία της έρευνας αποκαλύφθηκε ότι οι παράνομες δραστηριότητες της αδίστακτης νεαρής χρονολογούνται από παλιότερα. Εδώ και δυο χρόνια, εξαπατούσε έναν 76χρονο με το πρόσχημα ότι χρειάζεται χρήματα για να τα καταβάλει σε μαστροπούς ώστε να σταματήσουν να εξωθούν στην πορνεία μια συγγενή της! Έτσι, κατάφερε να του αποσπάσει σταδιακά 9.080 ευρώ!

Μετά την εξιχνίαση των δυο υποθέσεων, σε βάρος των δύο γυναικών και του συνεργού τους σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης για σύσταση συμμορίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ληστεία, ενώ η 22χρονη κατηγορείται επιπλέον για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.