ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ υποσχέθηκε ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα

Πομπέο: Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής να αναγνωρίσουν τον Γκουαϊδό

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κάλεσε τις κυβερνήσεις των χωρών της Λατινικής Αμερικής να αναγνωρίσουν τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος ηγείται της αντιπολίτευσης, ως τον υπηρεσιακό πρόεδρο της Βενεζουέλας, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο «παράνομη» και «εντελώς αντιδημοκρατική».

Παράλληλα, ο Μάικ Πομπέο μίλησε για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας 20 εκατ. δολαρίων στη Βενεζουέλα, αν δεν διατηρηθεί στην εξουσία ο Νικολάς Μαδούρο.

Μιλώντας στην έδρα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών στην Ουάσιγκτον, ο Μάικ Πομπέο είπε ότι η διεθνής κοινότητα βλέπει την Βενεζουέλα να υποφέρει για μεγάλο διάστημα και ήρθε η στιγμή να αποκατασταθεί η δημοκρατία. Ενώ όμως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βραζιλία και η Κολομβία έχουν αναγνωρίσει ως υπηρεσιακό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Γκουαϊδό, χώρες όπως το Μεξικό έχουν δηλώσει ότι συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Μαδούρο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ζήτησε να μιλήσει για την κατάσταση στην Βενεζουέλα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Νοτίου Αφρικής στον ΟΗΕ Τζέρι Ματίλα.

«Βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις, υπάρχει πρόταση, να γίνει η συνάντηση το Σάββατο το πρωί, επειδή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μπορεί να φθάσει στην έδρα του ΟΗΕ το Σάββατο στις εννέα το πρωί, για να μιλήσει για την Βενεζουέλα» δήλωσε ο Ματίλα και προσέθεσε ότι «για να απαντήσουμε στο ερώτημα, συνιστά ή όχι η κατάσταση στην Βενεζουέλα απειλή για την διεθνή ειρήνη και την ασφάλεια, πρέπει να ακούσουμε τι θα πει ο Μάικλ Πομπέο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.