ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να καθαρίσετε το ταψί από τα καμένα λίπη

Ακόμα και όταν απλώνετε στα ταψιά σας λαδόκολλα ή αλουνινόχαρτο, τα αλείφετε με βούτυρο ή άλλες λιπαρές ουσίες, μετά από αρκετές χρήσεις-όσο καλά και αν (νομίζετε) ότι τα πλένετε-, συνήθως καταλήγουν με καμένα λίπη τα οποία δεν καθαρίζονται και τόσο εύκολα. Μήπως λοιπόν κάτι δεν κάνετε σωστά;
Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να δώσετε τέλος στα (πολλά) καμένα λίπη.

1. Ξεκινήστε πλένοντας πρώτα το ταψί στο χέρι όπως κάνετε πάντα. Αυτό θα αφαιρέσει τα περισσότερα υπολείμματα φαγητού και λίπη.
2. Στη συνέχεια φτιάξτε ένα μίγμα από baking soda και λευκό ξίδι. Η υφή του μίγματος πρέπει να είναι παρόμοια με αυτή ενός κρεμώδους ντρέσινγκ.
3. Απλώνετε το μίγμα στο ταψί σας δίνοντας περισσότερη προσοχή στα πιο βρώμικα σημεία. Πασπαλίζετε στο ταψί και πούδρα καθαρίσματος για ανοξείδωτα σκεύη. Το σκεύος θα πρέπει να μείνει για αρκετή ώρα στο νεροχύτη σας, ωστόσο, αν δεν υπάρχει χώρος, η διαδικασία μπορεί να γίνει εναλλακτικά στην μπανιέρα.
4. Αφήνετε το μίγμα να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι -κατά προτίμηση με σκληρή επιφάνεια- τρίβετε πολύ καλά και πλένετε. Αν υπάρχει «επίμονη» βρωμιά, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.
Βέβαια, αν τα ταψιά σας είναι πολύ ταλαιπωρημένα μην περιμένετε να επανέλθουν πλήρως στην αρχική τους κατάσταση και να γίνουν σαν καινούρια. Ειδικά οι γωνίες δεν είναι εύκολο να καθαριστούν. Για να μην φτάσετε λοιπόν σε αυτό το σημεία, καλό θα είναι να αφιερώνετε λίγο παραπάνω χρόνο στο καθάρισμά τους από τα πρώτα πλυσίματα.

Πηγή: www.olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.