ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζόζεφ Μουσκάτ

Πρωθυπουργός Μάλτας: Χρειάζεται ενιαία προσέγγιση για την μεταναστευτική κρίση

Παρά τις διαφορές που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ μας, υπάρχει ξεκάθαρη αντίληψη ότι χρειάζεται μια ενιαία προσέγγιση, είπε ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, στις δηλώσεις του στο πλαίσιο της 5ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της ΕΕ (MED7), μιλώντας για τη μεταναστευτική κρίση.

Είπε ότι ως χώρες της πρώτης γραμμής έχουμε δει όλοι μας ότι όταν βρεθούμε στην κρίσιμη ώρα βρίσκουμε αλληλεγγύη ο ένας από τον άλλον.

Σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες και προανήγγειλε ότι το θέμα θα είναι ψηλά στην ατζέντα την επόμενη σύνοδο των "7" που θα διεξαχθεί στη Μάλτα.

Από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, τόνισε ότι το μεταναστευτικό είναι θέμα που παρουσιάζει μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη και που μπορεί να την οδηγήσει σε μια ενδόρρηξη.

Οι χώρες μας έχουν μια κοινή ευαισθησία και πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να βρούμε κοινές λύσεις, είπε και πρόσθεσε ότι έχουμε αποτύχει να δώσουμε απάντηση στο πρόβλημα του καταμερισμού. Δεν θα εκπλαγούμε να δούμε τους πολίτες να γυρίζουν την πλάτη τους στην Ευρώπη, ανέφερε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.