ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ναι» ψήφισαν οι έξι βουλευτές Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις, Κόκκαλης, Παπακώστα και Δανέλλης

Βουλή: Πήρε 151 ψήφους η κυβέρνηση Τσίπρα και συνεχίζει

Ολοκληρώθηκε, με την ψηφοφορία στη Βουλή, η διήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στελέχη τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για «σύγκρουση δίχως έλεος» μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, που προηγήθηκε της ψηφοφορίας. Σε υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης και οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

151 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, 148 κατά και ένας ήταν απών.

«Ναι» ψήφισαν οι έξι βουλευτές Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις, Κόκκαλης, Παπακώστα και Δανέλλης, που στοιχίζονται με τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κατερίνα Παπακώστα χειροκροτήθηκε ειρωνικά από τους βουλευτές της ΝΔ. «Όχι» είπε ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος.

Απών από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, που δήλωσε ότι θα ψήφιζε «όχι», όμως η ψήφος του δεν προσμετράται.

Η διήμερη συζήτηση στη Βουλή έγινε σε υψηλούς τόνους και εν μέσω αλληλοκατηγοριών μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τη Συμφωνία των Πρεσπών στο πρώτο πλάνο της αντιπαράθεσης.

«Πήρα το ρίσκο και ζήτησα ψήφο εμπιστοσύνης» δήλωσε ο πρωθυπουργός, για «τελευταία πράξη μίας πολιτικής φαρσοκωμωδίας» μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 0:04 17/01/2019

    Κυβέρνηση κουρελου, κυβέρνηση Σόρος, κυβέρνηση πολιτικού τενεκέ Τσίπρα.Είδαμε και το φιλί του Ιούδα από τον καραγκιόζη Δανέλη.Αυτοί οι προδότες, αυτά τα καθίκια ετοιμάζονται τώρα να ξεπουλήσουν την Μακεδονία.Μπουχέσα Φιλη τελειώσατε προδότες.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.