ΚΟΣΜΟΣ

Η κατάσταση στην Συρία είναι έκρυθμη

Συρία: Οι Ρώσοι άρχισαν τις περιπολίες στην περιοχή του Μανμπίτζ

Η κατάσταση στην Συρία είναι έκρυθμη και οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ρωσική στρατιωτική αστυνομία άρχισε τις περιπολίες στην περιοχή του Μανμπίτζ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία άρχισε τις περιπολίες στην περιοχή της πόλης Μανμπίτζ που βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου κοντά στα σύνορα με την Συρία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας Γιουσούπ Μαμάτοφ.

«Σήμερα ξεκινήσαμε τις περιπολίες στις ζώνες ασφαλείας στην κατοικημένη περιοχή της Μανμπίτζ και στα περίχωρα της. Στόχος μας είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια στη ζώνη ευθύνης, να ελέγχουμε την κατάσταση και τις μετακινήσεις των ένοπλων ομάδων», δήλωσε ο Μαμάτοφ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η πρώτη περιπολία έγινε κατά μήκος της ζώνης ασφαλείας κοντά στην πόλη Μανμπίτζ. Οι άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας διέσχισαν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα στο βόρειο τμήμα της επαρχίας, περνώντας μέσα από τις πόλεις Μελμιράν, Ανζαμί, Ελανλί και Ελιμπαφάρ, ενώ περαιτέρω τα δρομολόγια τους θα αλλάζουν συστηματικά , δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Μαμάτοφ οι άνδρες της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας ενημερώνονται από τους ντόπιους κατοίκους για τα σημεία στα οποία βρίσκονται όπλα και πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί και τα οποία έχουν παραμείνει από την περίοδο που τα εδάφη αυτά ήσαν υπό την κατοχή των ανταρτών.

Μετά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσύρουν τα στρατεύματα τους από την Συρία η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), απευθύνθηκε στην Δαμασκό ζητώντας της να θέσει και πάλι υπό τον έλεγχο της τις περιοχές αυτές μεταξύ των οποίων και την περιοχή της Μανμπίτζ, και να προστατεύσουν τους Κούρδους από την τουρκική εισβολή. Στα τέλη Δεκεμβρίου ο συριακός κυβερνητικός στρατός εισήλθε στο Μανμπίτζ . Το υπουργείο Άμυνας της Συρίας είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιανουαρίου ότι την πόλη εγκατέλειψαν 400 μαχητές της YPG οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς την ανατολική όχθη του Ευφράτη, όπου προτίθενται να συγκεντρωθούν για να πολεμήσουν του μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.