ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σοκολατένιο κέικ με κομμάτια γλασαρισμένου πορτοκαλιού (χωρίς μίξερ)

Μία εξαιρετική συνταγή για σοκολατένιο κέικ με κομμάτια γλασαρισμένου πορτοκαλιού.

Υλικά

  • 75 γρ. βούτυρο αλατισμένο, λιωμένο + επιπλέον για βουτύρωμα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/3 φλ. κακάο σκόνη, κοσκινισμένο + επιπλέον για πασπάλισμα
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 φλ. γάλα, φρέσκο
  • 3 κ.σ. γλασαρισμένες φέτες πορτοκαλιού, κομμένες σε πολύ μικρά κομμάτια
  • σαντιγύ, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 οC.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία μακρόστενη φόρμα ψησίματος περίπου 22 εκ.

Πασπαλίζουμε με το κακάο, ώστε να πάει παντού ακόμα και στα τοιχώματα.

Αναποδογυρίζουμε και τινάζουμε τη φόρμα για να φύγει το επιπλέον κακάο και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αβγά και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά με έναν αβγοδάρτη, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ρίχνουμε τα κομμάτια γλασαρισμένου πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.

Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 – 50 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με σαντιγύ και κομματάκια γλασαρισμένου πορτοκαλιού.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.