03/01/2019@22:29
Σοκολατένιο βραστό κέικ
Μία εξαιρετική συνταγή για σοκολατένιο βραστό κέικ.
Υλικά
200 γρ. γιαούρτι
20 γρ. γάλα
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
65 γρ. κακάο
2 κ.γ. σόδα
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
300 γρ. ζάχαρη
160 ml σπορέλαιο
2 αβγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 ½ φλ. νερό
25 βατόμουρα κόκκινα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 oC.
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το γάλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ .
Ρίχνουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο και τα αβγά και με έναν αναδευτήρα χτυπάμε καλά, μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε το γιαούρτι με το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε το μίγμα των αβγών στο μπολ με τα κοσκινισμένα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Γεμίζουμε το βραστήρα με 1 ½ φλ. νερό και βράζουμε στους 100oC.
Ρίχνουμε το βραστό νερό στο μπολ και με πολύ αργές κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί 40Χ30, αδειάζουμε σε αυτό το μίγμα και φροντίζουμε να πάει παντού.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το κέικ σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Γαρνίρουμε με κόκκινα βατόμουρα και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Το αγαπημένο κέικ των ημερών έχει γεύση και άρωμα πορτοκαλιού από τον πουρέ ολόκληρων βρασμένων πορτοκαλιών. Σε συνδυασμό με τα αλεσμένα αμύγδαλα γίνεται… ακαταμάχητο! Υλικά 250γρ. βούτυρο φρέσκο, σε θερμοκρασία δωματίου 5
Το κλασικό κέικ μαρμπρέ με τη διχρωμία βανίλιας και κακάο γίνεται εύκολα το αγαπημένο όλης της οικογένειας. Υλικά 175γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, συν επιπλέον για τη φόρμα 275γρ. ζάχαρη άχνη 3 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα με σύρμα 300γρ.
Μια ιδιαίτερη συνοδεία για τον πρωινό ή απογευματινό καφέ σας. Υλικά 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κουτ. γλυκού κανέλα ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ένα σοκολατένιο κέικ με μαύρη σοκολάτα και καφέ εσπρέσο. Οι πιπεριές τσίλι δίνουν μια ιδιαίτερη ένταση που ταιριάζει πολύ στη σοκολάτα. Ένα απολαυστικό κέικ, ιδανικό για τις πρώτες κρύες μέρες του φθινοπώρου. Υλικά 175 γρ. βούτυρο, συν επιπλέον
Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα χειροποίητο γλυκό – ειδικά όταν η θερμοκρασία «χτυπά» κόκκινο. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε ένα πολύ δημοφιλές και αγαπητό γλυκό,
Ευχάριστα ξινό και σπιρτόζικο, το αγαπημένο εσπεριδοειδές χαρίζει τη φρεσκάδα του σε αφράτα μίνι κέικ. 50 Λεπτά| Εύκολο window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId:
Μία δοκιμασμένη συνταγή από τον Γιώργο Γεράρδο: «Έρχονται οι γιορτές και μαζί τους η διάθεση για κεράσματα και δώρα. Αυτό το κέικ μού το είχαν κάνει δώρο πριν αρκετά χρόνια και πραγματικά το λάτρεψα! Από τότε, κάθε χρόνο φτιάχνω αρκετά