ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Σταθάκης: Καθαρή λύση η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Δίκαιη καθαρή και απόλυτα συμβατή με την συνταγματική και κοινοβουλευτική διαδικασία, χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση.

"Τόσο το διακύβευμα της συμφωνίας των Πρεσπών όσο και η ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης, τίθενται στη κρίση της Βουλής. Και δεν βλέπω άλλη συνταγματική ή κοινοβουλευτική διαδικασία που να προσφέρει αυτή τη δίκαιη, καθαρή, λιτή και απόλυτα συμβατή λύση που προτείνει η κυβέρνηση ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης. Και είναι έτοιμη να δεχτεί το όποιο αποτέλεσμα μιας καθαρής τόσο συνταγματικά όσο και κοινοβουλευτικά, διαδικασίας", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση και κυρίως τη ΝΔ, ότι δεν διατυπώνουν κανένα ουσιαστικό επιχείρημα ως προς τους λόγους που ζητάνε πρόωρες εκλογές.

"Κανένα ουσιαστικό επιχείρημα δεν διατυπώνεται από τη ΝΔ. Κουβέντα δεν έχουμε από πλευράς της για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος για την οικονομία που ανακάμπτει. Ξέχασε η ΝΔ το τέταρτο μνημόνιο", επεσήμανε ο κ. Σταθάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπεραμύνθηκε της «συμφωνίας των Πρεσπών», κάνοντας λόγο για μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία που δίνεται στην Ελλάδα και τόνισε ότι όλοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους.

"Επιβάλλεται η παρούσα κυβέρνηση, να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για να ολοκληρώσει το έργο της στο σκέλος της συμφωνίας των Πρεσπών. Μόνο θετικό μπορεί να είναι να θέλει να ολοκληρώσει αυτό το σημαντικό βήμα και να κριθεί από αυτή τη βουλή στο πλαίσιο των δημοκρατικών κοινοβουλευτικών διαδικασιών", υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τα επιχειρήματα της Αντιπολίτευσης, αντέτεινε ότι έχουν το χαρακτήρα της φυγής από την πραγματικότητα και τόνισε ότι οι ισχυρισμοί περί καταστροφικών αποφάσεων και οι εκφοβισμοί είναι πρακτικές ξένες προς τον κοινοβουλευτικό βίο.

"Με την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητάμε, αναδεικνύονται πράγματι οι διαχωριστικές μας γραμμές, όχι όμως με το στοιχείο της πόλωσης του ελληνικού λαού, αλλά με αυτές που διαμόρφωσαν την Ελλάδα και έκλεισαν τον κύκλο των μνημονίων. Και αυτές οι διαχωριστικές γραμμές αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία", τόνισε ο κ. Σταθάκης και συμπλήρωσε:

"Απέναντι στον εθνικισμό υπάρχει μια σαφής υπαρκτή διαχωριστική γραμμή, που απαντά με συγκεκριμένο τρόπο ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω την περίοδο της εθνικιστικής προσέγγισης και μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας".

Ακόμα, ο κ. Σταθάκης μίλησε για άλλες τρεις διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν και αναδεικνύονται με τη συζήτηση, ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και αφορούν όπως είπε:

- τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών που με την σημερινή κυβέρνηση ενισχύονται είτε από θεσμικές πρωτοβουλίες που πήρε ή θα πάρει το επόμενο διάστημα, είτε μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης

- την ανάκαμψη της οικονομίας και με τι τρόπο θα γίνει ώστε να μην διευρυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες και

- την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τα δημόσια πανεπιστήμια και σχολεία, και η δημόσια υγεία.

"Αυτές οι τέσσερις διαχωριστικές γραμμές είναι που διαμορφώνουν και τη νέα διάταξη των πολιτικών δυνάμεων και δεν αφορούν μόνο το σήμερα αλλά και την επόμενη μέρα των εκλογών", πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.