ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανικός Τύπος

«Süddeutsche Zeitung» - «Der Spiegel»: Η Μέρκελ είναι η νέα καλύτερη φίλη του Τσίπρα

Για εντυπωσιακή αναθέρμανση των σχέσεων Μέρκελ - Τσίπρα κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος, επισημαίνοντας ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι η νέα καλύτερη φίλη του Έλληνα πρωθυπουργού. Kαι όχι μόνο.

Η καγκελάριος της Γερμανίας παραμένει η πιο δημοφιλής πολιτικός στην πατρίδα της. Σε δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου «ARD», το 56% των ερωτηθέντων εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη Μέρκελ.

«Süddeutsche Zeitung»

Υπό τον τίτλο: «Η νέα, καλύτερη φίλη του Έλληνα πρωθυπουργού», η εφημερίδα του Μονάχου υπενθυμίζει στους αναγνώστες της τις σφοδρές επιθέσεις που εξαπέλυε ο Αλέξης Τσίπρας προς την Ανγκελα Μέρκελ μέχρι το 2015, τονίζοντας όμως ότι από τότε που έγινε πρωθυπουργός άλλαξε ριζικά και ο ίδιος αλλά και «η σχέση ανάμεσα στη Μέρκελ και στον κατά είκοσι χρόνια νεότερο της Έλληνα».

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι η σχέση τους πλέον φαντάζει «σχεδόν φιλική» και τονίζει ότι πριν την άφιξη της Μέρκελ στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε ότι «ποτέ δεν είχαμε σκοπό να κοροϊδέψει ο ένας τον άλλον».

«Der Spiegel»

Στην «εντυπωσιακή αναθέρμανση των σχέσεων ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και την Άνγκελα Μέρκελ» επικεντρώνεται και το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, υπό τον τίτλο:«Γιατί τώρα η Μέρκελ αρέσει στον Τσίπρα;».

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ανήλθε στην εξουσία ξιφουλκώντας κατά της Μέρκελ. Αυτό έγινε πριν από χρόνια, σε εποχές κρίσης. Τώρα όμως ο κλονισμένος πρωθυπουργός εναποθέτει μεγάλες ελπίδες στην επίσκεψη της καγκελαρίου».

«Για να μην επιδεινώσει το κλίμα ανάμεσα στην Αθήνα και στο Βερολίνο», όπως γράφει το περιοδικό, «ο Τσίπρας ανέβαλε την επικείμενη ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο σχετικά με αξιώσεις που αφορούν την καταβολή γερμανικών αποζημιώσεων για τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου. Όλα αυτά δείχνουν την εκπληκτική αλλαγή που έχει επέλθει στη σχέση ανάμεσα στη Μέρκελ και τον Τσίπρα από την τελευταία επίσκεψη της καγκελαρίου στην Ελλάδα το 2014».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.