ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαριστική η ζωγραφιά του 8χρονου αγοριού

Θεσσαλονίκη: Προσφυγόπουλο «κατήγγειλε» το βιασμό του με μια ζωγραφιά

Με μια ζωγραφιά «μίλησε» ένα αγοράκι, για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αστυνόμο Α’, Σοφία Κουσίδου, τμηματάρχη του τμήματος προστασίας ανηλίκων στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, το 8χρονο αγόρι ζωγράφισε σε ένα χαρτί δυο φιγούρες να βρίσκονται πάνω σε ένα κρεβάτι, με μια γραμμή (πιθανώς σχοινί) να τις κρατά ακινητοποιημένες. Στην ίδια τρομακτική ζωγραφιά εμφανίζεται ένα κεφάλι να κοιτάζει επιβλητικά προς το κρεβάτι.

Οπως εξήγησε η κυρία Κουσίδου -κατά την ημερίδα με θέμα «Ανήλικοι οι οποίοι αιτούνται ή δικαιούνται διεθνή προστασία και η αντιμετώπισή τους από το δικαστικό σύστημα»- σύντομα αποκαλύφθηκε ότι ο 8χρονος, μαζί με ένα ακόμη 11χρονο αγόρι, κακοποιούνταν σεξουαλικά από έναν 14χρονο, μέσα στη σκηνή, στη δομή προσφύγων, όπου διέμεναν.

Η επικεφαλής του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στη συγκέντρωση πληροφοριών για τη διερεύνηση τέτοιων περιστατικών, υποστηρίζοντας ότι στο εν λόγω συμβάν υπάλληλος ΜΚΟ αρνήθηκε να προσφέρει υπηρεσίες διερμηνείας (στους αστυνομικούς).

«Ο ανήλικος δράστης, ο οποίος βρισκόταν στη χώρα μας με τη μητέρα του εντοπίστηκε και συνελήφθη» ξεκαθάρισε η κ.Κουσίδου, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη για «έλλειψη συντονισμού για τέτοια περιστατικά που υπάρχει μεταξύ της αστυνομίας και διαφόρων οργανώσεων που εργάζονται στο προσφυγικό».

Η ίδια τόνισε ότι «σε χώρους φιλοξενίας, πρέπει να υπάρχει άμεσα καταγγελία για να μη δημιουργείται φημολογία που μπορεί να οδηγήσει σε περιστατικά αυτοδικίας. Όμως, εκτός από τη δυσκολία που υπάρχει από τα ίδια τα θύματα να αποκαλύψουν την κακοποίηση- ζητώντας, επιπλέον, αστυνομικό του αντίστοιχου φύλου για να μιλήσουν- μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έχουν μια στρεβλή εικόνα αντιμετώπισης» κατέληξε η κ.Κουσίδου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.