ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν για τη Συρία

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τη δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» στη Συρία, όπως έγινε γνωστό από την Άγκυρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι δύο ηγέτες "αναφέρθηκαν στην ιδέα δημιουργίας μιας ζώνης ασφαλείας εκκαθαρισμένης από την τρομοκρατία" στη βόρεια Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισήμαναν επίσης ότι είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί ο "οδικός χάρτης" για την πόλη Μανμπίτζ της Συρίας και να μην δοθεί "καμία ευκαιρία σε στοιχεία που θέλουν να μπλοκάρουν την αμερικανική αποχώρηση", σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ο Ερντογάν δήλωσε ότι στηρίζει την απόφαση του Τραμπ για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία και είπε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη. Είπε επίσης ότι η Άγκυρα δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους Κούρδους και ότι στόχος της είναι να πολεμήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις που απειλούν την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.