ΚΟΣΜΟΣ

Κανένα σχόλιο από το Πεκίνο μέχρι στιγμής

Τραμπ: Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις για το εμπόριο με την Κίνα

Οι συζητήσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Κίνας στο Πεκίνο, για τη διευθέτηση των εμπορικών διαφορών μεταξύ των δύο χωρών, «πηγαίνουν πολύ καλά», διαβεβαίωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, με ένα μήνυμά του στο Twitter.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες, την ώρα που οι διαπραγματευτές συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις συνομιλίες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην κινεζική πρωτεύουσα.

Η αμερικανική αποστολή, με επικεφαλής τον αναπληρωτή αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για το εμπόριο, Τζέφρι Γκέρις, δεν έκανε κανένα σχόλιο κατά την αναχώρησή της από το ξενοδοχείο χθες και σήμερα.

Ούτε από την πλευρά των Κινέζων διέρρευσε κάποια πληροφορία για τις συζητήσεις, τις πρώτες τετ α τετ συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων μετά την εκεχειρία 90 ημερών που συμφώνησαν ο Τραμπ και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ, στη Σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) στο Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή, την 1η Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παρά το γεγονός ότι καμία συγκεκριμένη λεπτομέρεια δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, οι χρηματαγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ, που έχουν υποφέρει από τον εμπορικό πόλεμο που κήρυξε ο Ντόναλντ Τραμπ, καταγράφουν ανοδικές τάσεις, λόγω της αισιοδοξίας που διατυπώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη, ανέφερε ο Στίβεν Ουίνμπεργκ, μέλος της αμερικανικής αντιπροσωπείας.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, που μίλησε σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο, οι συνομιλίες βαίνουν καλώς μέχρι στιγμής.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.