ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσω twitter

Τσίπρας και Μητσοτάκης αποχαιρετούν τη γιαγιά Μαρίτσα

Τη γιαγιά Μαρίτσα, μία από τις τρεις γιαγιάδες της Λέσβου, που έγιναν διάσημες μέσα από μια φωτογραφία, που φρόντιζαν ένα προσφυγόπουλο αποχαιρέτησαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με μήνυμά του στο twitter, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η γιαγιά Μαρίτσα θα αποτελεί πάντοτε σύμβολο αλληλεγγύης και αγάπης».

«Η Μαρίτσα Μαυροπούλου, η μία από τις τρεις γιαγιάδες της Λέσβου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στα προσφυγόπουλα που έφταναν στο νησί, έφυγε από κοντά μας. Η γιαγιά Μαρίτσα θα αποτελεί πάντοτε σύμβολο αλληλεγγύης και αγάπης. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της», έγραψε ο κ. Τσίπρας.

Η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τη γιαγιά Μαρίτσα έγινε τον Φεβρουάριο του 2018. «Με τις γιαγιάδες που με την ανθρωπιά τους συγκίνησαν ολόκληρο τον κόσμο και έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες», είχε γράψει τότε στο twitter.

 

 

Η φωτογραφία που έγινε σύμβολο του προσφυγικού

Η φωτογραφία που δείχνει τις τρεις γιαγιάδες είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ είχε χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το προσφυγικό.

Η φωτογραφία αποτέλεσε φόντο για την εκδήλωση που έγινε στην πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από τη χώρα μας, τον Νοέμβριο του 2015.

Η εκδήλωση είχε γίνει παρουσία του κ. Τσίπρα, του τότε προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν, του τότε υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η συγκλονιστική φωτογραφία των τριών γυναικών που ταΐζουν ένα προσφυγόπουλο είχε κριθεί ως ιδανικό υπόβαθρο για να δείξει το προσφυγικό πρόβλημα, ενώ οι ομιλητές, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός, δεν παρέλειψαν να μιλήσουν για τις «γιαγιάδες της Λέσβου».

Αναφορά στη γνωστή φωτογραφία είχε κάνει ο κ. Τσίπρας και στο Μαξίμου, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον τέως πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Ο κ. Τσίπρας είχε μιλήσει για «συγκινητική φωτογραφία», σημειώνοντας πως «…οι νησιώτες εκεί που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, εντούτοις ανοίγουν την αγκαλιά τους σε αυτούς τους ανθρώπους… Αυτή είναι η εικόνα της Ευρώπης που θέλουμε».

tsipras_giagiades

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.