ΚΟΣΜΟΣ

Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός

Αλβανία: Νέα συγκέντρωση της αντιπολίτευσης έξω από το κτήριο της κυβέρνησης

Στους δρόμους των Τιράνων ξεχύνονται σήμερα το πρωί τα κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης που ζητούν την παραίτηση του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού, Έντι Ράμα και τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός ενώ Ε.Ε και ΗΠΑ κάλεσαν την αντιπολίτευση να διαδηλώσει με ηρεμία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής, Γκραμόζ Ρούτσι, ανακοίνωσε την αναβολή των προβλεπόμενων τακτικών εργασιών της Ολομέλειας για σήμερα. Ο ίδιος επικαλέστηκε την αναγκαιότητα προάσπισης της ακεραιότητας της Βουλής, των βουλευτών και της αίθουσας της Βουλής.
Η αντιπολίτευση είχε ανακοινώσει πως, την ώρα που θα συνεδρίαζε η Βουλή, θα διαδήλωνε μπροστά στην αλβανική Βουλή.

Οι αρχές της αστυνομίας ανακοίνωσαν τη λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας προειδοποιώντας τους διαδηλωτές ότι στη βία θα απαντήσουν με βία. Την ίδια ώρα, κάλεσαν τους δημοσιογράφους να έχουν μαζί τους αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Χθες, οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, το μεγαλύτερου της αντιπολίτευσης, υπόγραψαν τις αιτήσεις παράδοσης των βουλευτικών τους εδρών, παραβλέποντας έτσι και τις εκκλήσεις της Δύσης για επανεξέταση της απόφασης.Λίγη ώρα αργότερα, τον ίδιο δρόμο ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει και το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη (LSI), που διαθέτει 19 βουλευτικές έδρες.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δηλώνει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί ξεκαθαρίζοντας πως, διαθέτει μια καθαρή εκλογική νίκη που του εξασφαλίζει τετραετή θητεία η οποία λήγει το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 16 Φεβρουαρίου, η αντιπολίτευση πραγματοποίησε μεγάλη διαδήλωση στα Τίρανα, κατηγορώντας τους κυβερνώντες σοσιαλιστές για εγκλήματα, διαφθορά και κακή διακυβέρνηση. Στη διαδήλωση σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια. Πάνω από 15 άτομα τραυματίστηκαν και δεκάδες συνελήφθησαν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.