ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα

Μπακογιάννης: Ένας δήμαρχος πρέπει να είναι υπεύθυνος για όλα

«Η Αθήνα σήμερα χρειάζεται ένα πραγματικό δήμαρχο» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, ένας δήμαρχος πρέπει «να είναι υπεύθυνος για όλα, να είναι υπόλογος για όλα και να δίνει όλες τις μάχες. Μπορεί να μην τις κερδίσει όλες αλλά πρέπει να τις δώσει όλες», είπε.

Αναφερόμενος στο θέμα της έλλειψης αρμοδιοτήτων, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι ένας δήμαρχος δεν πρέπει να κρύβεται πίσω απ’ αυτό. Για τα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα είπε ότι το κάθε ένα απ’ αυτά «έπρεπε να είναι ένας μικρός δήμος» στην πράξη, αποκεντρώνοντας πόρους και αρμοδιότητες.

Για τις πηγές χρηματοδότησης του δήμου για μεγάλα και μικρότερα έργα, ανάφερε ότι ο δήμος μπορεί να αξιοποιήσει εθνικούς πόρους και ευρωπαϊκούς πόρους. «Εμείς στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος είμαστε πρώτοι σε απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για το 2018 και είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι γι' αυτό. Αυτό βεβαίως δεν ήρθε εύκολα. Ήθελε σχέδιο, ήθελε σύστημα, ήθελε δουλειά, αλλά γίνεται. Πόσο μάλλον τώρα, που κλείνουμε αυτήν την προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, ανοίγουμε την επόμενη κι έχουμε τις ευκαιρίες να σχεδιάσουμε και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που να βασίζονται στη συμμετοχή και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα», είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.