ΚΟΣΜΟΣ

Mr Microsoft

Μπιλ Γκέιτς: Έχω πληρώσει $10 δισ. σε φόρους αλλά θα έπρεπε να είχα πληρώσει περισσότερα

Υπέρ της αύξησης της φορολογίας των πλουσίων τάχθηκε ο Μπιλ Γκέιτς αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος πλήρωσε 10 δισ. δολάρια σε φόρους «αλλά θα έπρεπε να είχα πληρώσει περισσότερα».

«Ακολουθώ τις διατάξεις που ισχύουν αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο προχωρημένες» υποστήριξε ο Mr Microsoft σε συνέντευξή του στην Daily Mail.

«Θα έπρεπε να έχουμε πιο προοδευτικό φορολογικό σύστημα αλλα αν κατάσχεις τις περιουσίες όλων τότε θα έχεις προβλήματα με την καινοτομία και δεν θέλεις να έχεις ανθρώπους να πληρώνουν τόσα πολλά για φόρους γιατί κι εσύ θα πρέπει να περνάς αρκετό χρόνο προσπαθώντας να τους αποφύγεις. Η κυβέρνηση ξοδεύει περισσότερα από όσα συλλέγει, οπότε κάποιοι θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν αυτή τη διαφορά. Ιδίως αν θέλουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα - να έχουμε μια κυβέρνηση που κάνει καλύτερη δουλειά στην εκπαίδευσή ή την υγεία» πρόσθεσε ο κ. Γκέιτς.

Ο Γκέιτς, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των πλούσιων που έχουν υποσχεθεί ότι όταν φύγουν από τη ζωή θα μοιράσουν το μεγαλύτερο τμήμα της περιουσίας τους και δεν θα την αφήσουν στα παιδιά τους, είπε, επίσης, ότι «δεν τα αξίζω τα πλούτη μου. Κανείς δεν τα αξίζει. Προέκυψαν χάρη σε συγκυρίες, τύχη και μέσω των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκα. Και εγώ δούλεψα σκληρά, βέβαια, και πιστεύω ότι ο τομέας του software ήταν προνομιακός».

«Δεν πιστεύω ότι με το να δώσω τα χρήματα στα παιδιά μου θα κάνω κάποιο καλό στα ίδια ή στην κοινωνία. Οπότε όσα χρήματα μείνουν αφού κρατήσω μερικά για τα παιδιά μου και για τους φόρους, θα πάνε σε ιδρύματα» πρόσθεσε.

Τάχθηκε τέλος υπέρ της μεγαλύτερης διαφάνειας για τους φόρους που πληρώνονται από τους τεχνολογικούς «γίγαντες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.