ΕΛΛΑΔΑ

Επεσε γέφυρα, χωρίς ρεύμα, κλειστά σχολεία

Χανιά: Καταγράφουν τις ζημιές από την κακοκαιρία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή τωνζημιών καικαταστροφώνπου προκάλεσε η κακοκαιρία «Χιόνη» τις τελευταίες 24 ώρες στο νομό Χανίων.

Ηδη από χθες οι δήμαρχοι όλων των δήμων και κυρίως του Πλατανιά και της Κισσάμου πραγματοποιούν αυτοψία στα σημεία όπου έχουν παρουσιαστεί τα μεγαλύτερα προβλήματα προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της αποκατάστασης.
Οπως αναφέρει το cretapost.gr σήμερα στις 11 το πρωί στα Χανιά θα βρίσκεται ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων αλλά και όλων των δημάρχων του νησιού προκειμένου να βρεθούν άμεσες λύσεις για τα προβλήματα.

Ήδη το πρώτο βήμα έχει γίνει, καθώς χθες ο κ. Αρναουτάκης απέστειλε αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας να κηρυχθεί ο νομός Χανιών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κλειστά τα σχολεία

Κλειστά αναμένεται να είναι σήμερα όλα τα σχολεία του δήμου Κισσάμου, του δήμου Πλατανιά (και των δημοτικών παιδικών σταθμών Βουκολιών, Σκινέ, Κολυμβαρίου) καθώς και του δήμου Καντάνου – Σελίνου.
Στο δήμο Χανίων τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός από το δημοτικό σχολείο Κεραμειών που θα είναι κλειστό.

Εχουν ήδη στείλει  αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας να κηρυχθεί ο νομός Χανιών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εχουν ήδη στείλει αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας να κηρυχθεί ο νομός Χανιών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κατολισθήσεις και καταστροφές στο οδικό δίκτυο

Σε αρκετά σημεία έχουν καταγραφεί κατολισθήσεις και καταστροφές στο οδικό δίκτυο κυρίως των δήμων Χανίων και Πλατανιά. Η πιο σημαντική είναι η καταστροφή της γέφυρας Συριλι στο δρόμο Ταυρωνίδη – Παλαιόχωρας στο ύψος της Νερατζιάς.
Σοβαρό πρόβλημα όμως προκλήθηκε και στο δρόμο από τα Χανιά προς το Θέρισο.

Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί η πυροσβεστική

Πάνω από 60 κλήσεις έχει δεχθεί η πυροσβεστική υπηρεσία για να συνδράμει σε προβλήματα που έχει δημιουργήσει το κύμα της κακοκαιρίας.
Οι πυροσβέστες έχουν κληθεί να πραγματοποιήσουν παροχές βοήθειας, αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων κυρίως στα Χανιά, ενώ πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πως μία γυναίκα κινδύνευσε στον Αποκόρωνα όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από ορμητικά νερά με την πυροσβεστική να σπεύδει και την απεγκλωβίζει.
Λίγες ώρες αργότερα, ένα δέντρο έπεσε στην οδό Γιαμπουδάκη πάνω σ’ ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.