ΚΟΣΜΟΣ

Κατακραυγή κατά Μάκρι

Διαδηλώσεις στην Αργεντινή κατά των μέτρων λιτότητας

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έκλεισαν κεντρικούς αυτοκινητόδρομους στο Μπουένος Άιρες σήμερα, καθώς διαδήλωσαν για να διαμαρτυρηθούν για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και την οικονομική πολιτική του κεντροδεξιού ηγέτη της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι, που προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα.

Οι πολίτες της Αργεντινής, που βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με τον υψηλό πληθωρισμό και την ύφεση, πλήττονται από τις υψηλότερες χρεώσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης, ηλεκτροδότησης και θέρμανσης, καθώς η κυβέρνηση Μάκρι προχώρησε σε περικοπές κυβερνητικών δαπανών. Οι περικοπές αυτές ακολουθούν τη συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος της χώρας έως το τέλος αυτής της χρονιάς.

Ένας εκ των διαδηλωτών, ο Αλμπέρτο, πήρε μέρος στην πορεία μαζί με την κόρη του, μόλις 1 έτους. Είπε ότι διαδηλώνει, διότι δεν μπορεί να βρει δουλειά και το κράτος προσφέρει ελάχιστη στήριξη στην οικογένειά του.

«Εάν δεν υπάρχει δουλειά, δεν θα έχω τίποτα να αφήσω στα παιδιά μου» είπε σε έναν δημοσιογράφο.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με φωτογραφίες του Τσε Γκεβάρα, ενώ άλλοι φώναζαν συνθήματα υπέρ του πρώην προέδρου της Αργεντινής Χουάν Περόν και της συζύγου του Εβίτα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.