ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάπα Research για το «Εθνος της Κυριακής»

Δημοσκόπηση: Στο 4,1% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - «Είμαστε σε κρίση» λένε 6 στους 10

Στο 4,1% δείχνουν τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ τα ευρήματα της δημοσκόπησης για τις Ευρωεκλογές του Μάη, που διενήργησε η Κάπα Research για το "Έθνος της Κυριακής".

Η δημοσκόπηση δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στο 24,3% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20,2%, να ακολουθεί δηλαδή με διαφορά 4,1%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8,1%, έπεται το Κίνημα Αλλαγής με 5,5% και, μετά, το ΚΚΕ με 5%.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, εκτός από τα πέντε κόμματα που μπαίνουν στην Ευρωβουλή, οι μικρότεροι σχηματισμοί αθροίζουν το 7% στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, το 6% μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και το 8% στα δεξιά της ΝΔ.

Την άποψη ότι «είμαστε ακόμα σε βαθιά οικονομική κρίση» διατυπώνει το 59% των ερωτηθέντων με μόλις το 15% να απαντά ότι τα χειρότερα πέρασαν και ένα 19% να «βλέπει» μικρή βελτίωση.

Στην ίδια δημοσκόπηση για το Έθνος της Κυριακής το 63% προβλέπει ότι την επόμενη πενταετία η η κατάσταση η δική του και του νοικοκυριού του ή θα παραμείνει ίδια (31%) ή θα χειροτερέψει (32%).

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να απαντήσουν επίσης πώς κρίνουν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή με 153 ψήφους με το 63% να απαντά ότι την κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά και μόλις το 36% να εκφράζει διαφορετική άποψη.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. === ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ
    ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙ-
    ΜΑ ΠΛΕΟΝ ΚΥΝΗΓΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ stop.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.