ΕΛΛΑΔΑ

Τι προέκυψε από την έρευνα

Δυο 19χρονοι μέλη σπείρας με 26 διαρρήξεις στην Άρτα

Τουλάχιστον σε 26 διαρρήξεις σε χωριά του κάμπου της Άρτας, στην Άρτα και στον Λούρο Πρέβεζας συμμετείχαν από τον περασμένο Νοέμβριο δύο 19χρονοι Έλληνες που συνελήφθησαν με επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε., ως μέλη σπείρας που είχε «σηκώσει» ακόμη και ένα χρηματοκιβώτιο από νοσοκομείο!

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες κινούνταν με δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα στην Άρτα, στο Λούρο Πρέβεζας καθώς και στα χωριά Φιλοθέη, Ανέζα, Κυράτσα, Κεραμάτες, Καλαμιά, Κιρκιζάτες, Ρόκα, Καλόβατος και Περάνθη του Κάμπου της Άρτας. Κυρίως, χτυπούσαν αποθήκες αγροτεμαχίων και καταστήματα, ενώ «σήκωσαν» από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και έκλεψαν λίγα χρήματα από το συρτάρι ενός γραφείου!

Κατά τη διάρκεια της δράσης τους, έκλεψαν από 18 αποθήκες αγροτεμαχίων γεωργικά εργαλεία, χορτοκοπτικά μηχανήματα, αλυσοπρίονα, μικροεργαλεία, μπαλαντέζες, σωλήνες χαλκού, μοτέρ και μπαταρίες οχημάτων. Ακόμη, διέρρηξαν ένα καφενείο, ένα περίπτερο, ένα ψητοπωλείο, ένα ανθοπωλείο και ένα μίνι μάρκετ και άρπαξαν χρήματα από τις ταμειακές μηχανές και τρόφιμα. Τέλος, παραβίασαν δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, από τα οποία πήραν χρηματικά ποσά και διάφορα έγγραφα!

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν αλυσοπρίονα, ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι, ένα σκεπάρνι, ένας κόφτης, μια καστάνια, μια βαριοπούλα, ένα τσεκούρι, τρεις μπαταρίες οχημάτων, μια τηλεόραση, ένα ραδιο-cd, ένα στερεοφωνικό, ένα ηχείο, ένας ενισχυτής, μια κονσόλα, ένας μετασχηματιστής, τέσσερα ελαστικά, τέσσερις χάλκινοι ψεκαστήρες, μια μπαλαντέζα, κινητά, πένσες, κατσαβίδια, γάντια, μια κουκούλα full face και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ κατασχέθηκαν και δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα ως μέσα για τη μεταφορά των κλοπιμαίων.

Μέρος από τη λεία των δραστών αναγνωρίστηκε από τους νόμιμους ιδιοκτήτες και τους αποδόθηκαν, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να εξακριβωθεί από πού έχουν κλαπεί τα υπόλοιπα. Σε βάρος των δραστών και των μέχρι στιγμής αγνώστων συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. Η προανάκριση συνεχίζεται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.