ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη κινητικότητα στο κυβερνών κόμμα

Εκλογικές «ζυμώσεις» σε Μαξίμου-Κουμουνδούρου

Έντονη κινητικότητα που ρίχνει λάδι στη φωτιά των σεναρίων για απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις παρουσιάζει η κυβέρνηση αλλά και το κυβερνών κόμμα, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής και των αποφάσεων που έχει να λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές κάλπες.

Το μεσημέρι συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που καλείται να «προετοιμάσει» τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο σαββατοκύριακο. Είναι αυτονόητο πως τόσο σήμερα όσο και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα συζητηθεί αναλυτικά το σχέδιο διεύρυνσης του κυβερνώντος κόμματος, καθώς η υπουργοποίηση των κκ. Τόλκα και Μωραΐτη συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις.

Νυχτερινές συσκέψεις

Εξάλλου, έντονη κριτική στην συγκεκριμένη απόφαση έχουν ασκήσει στελέχη των «53», καίτοι δεν αντιτίθενται γενικώς στην στρατηγική διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ –απλώς επιμένουν πως κάθε διεύρυνση θα πρέπει να στηρίζεται σε προγραμματικές και πολιτικές συγκλίσεις και να μην θυμίζει «μετεγγραφές» ποδοσφαιρικού χαρακτήρα. Ακόμη, πάντως, παραμένει αδιευκρίνιστο το κατά πόσον όλα αυτά συζητήθηκαν χθες βράδυ στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, όπου συγκεντρώθηκαν στελέχη των «53» και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης (Αλέξης Χαρίτσης, Κώστας Γαβρόγλου, Θεανώ Φωτίου κ.α.).
Η αιφνίδια σύσκεψη... παρουσία του μισού υπουργικού συμβουλίου αποτέλεσε ένα ακόμη σημάδι έντονης κινητικότητας, που ενισχύει τα σενάρια πως κάτι... «ψήνεται» στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Εξάλλου, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το σαββατοκύριακο αναμένεται να συζητηθούν τα πάντα –από την πολιτική στρατηγική και την πολιτική συμμαχιών ως τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο.
Εξάλλου, αυτή η συζήτηση κατά πολλούς έχει ήδη αργήσει, ενώ μένει να φανεί κατά πόσο οι επιμένουσες φήμες για επαναφορά της «λίστας» στις Ευρωεκλογές έχουν όντως βάση ή όχι. Αυτό θα φανεί από το κατά πόσον το σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει το «πράσινο φως» και για την ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων. Στην περίπτωση αυτή, στο ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται να συμπεριληφθούν οι νυν ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα, αλλά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που ενδιαφέρεται για μία θέση στις Βρυξέλλες. Μένει να φανεί αν την επιστροφή του στην βελγική πρωτεύουσα θα διεκδικήσει και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ στο ευρωψηφοδέλτιο θα συμπεριληφθεί και ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Επίσης, στην ονοματολογία για την ευρωλίστα ανούγεται και το όνομα της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, η οποία φέρεται να διεκδικεί την εκλογή της στην Ευρωβουλή μέσω του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.