ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φιλέτο τσιπούρας με μαριναρισμένα λαχανικά στη λαδόκολλα

Μία εξαιρετική συνταγή για φιλέτο τσιπούρας με μαριναρισμένα λαχανικά στη λαδόκολλα.

Υλικά

  • 2 τσιπούρες (400-600 γρ./ τσιπούρα), καθαρισμένες
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές πλατιές φλοίδες
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές πλατιές φλοίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. θυμάρι ξερό + 2 κλωναράκια φρέσκα, για γαρνιτούρα
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC.

Φιλετάρουμε τις τσιπούρες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε το καρότο, το κολοκυθάκι, το σκόρδο,  το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα ντοματίνια, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι.

Σε ένα μικρότερο μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στο χυμό λεμονιού και μόλις διαλυθεί, προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού.

Ρίχνουμε στο μπολ με τα λαχανικά το μείγμα κορν φλάουρ-χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν για 15 λεπτά.

Σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αραδιάζουμε το μείγμα με τα λαχανικά και από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα τσιπούρας.

Αλατοπιπερώνουμε καλά και με ένα δεύτερο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κλείνουμε ερμητικά το φαγητό σαν να τυλίγουμε πακέτο. Προσέχουμε να μη χυθούν τα υγρά απέξω.

Τοποθετούμε το «πακέτο» σε ταψί,  βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Αφαιρούμε το επάνω κομμάτι του αντικολλητικού χαρτιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι το ψάρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να κάνει μία χρυσή κρούστα.

Αφαιρούμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με κλωναράκι θυμαριού και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.