ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φιλέτο βοδινό τυλιγμένο με μπέικον και σάλτσα κρέμας βαλσάμικου με ρόδι

Μία εξαιρετική συνταγή για φιλέτο βοδινό τυλιγμένο με μπέικον και σάλτσα κρέμας βαλσάμικου με ρόδι.

Υλικά

  • 2 φιλέτα από βοδινό κρέας, πάχους 4εκ.
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 4 λωρίδες μπέικον
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο(1 κ.σ. + 1 κ.σ)
  • ½ φλ. κόκκινο κρασί, ξηρό
  • 1 φλ. ζωμό βοδινού
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/3 φλ. κρέμα βαλσάμικου ρόδι με στέβια*
  • 4 μικρά μανιτάρια πόρτο μπέλο, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 10 φύλλα σπανάκι, χωρίς το κοτσάνι
  • 1 κ.σ. καρότο, τριμμένο, για γαρνιτούρα
  • φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα

*κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 oC.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές.

Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο ξεχωριστά, κατά μήκος με το μπέικον και στο τελείωμα το ασφαλίζουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την 1 κ.σ. βούτυρο και μόλις ζεσταθούν, τοποθετούμε τα φιλέτα.

Σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι, το οποίο βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 7 λεπτά. Κρατάμε όμως το τηγάνι, που σοτάραμε τα φιλέτα, στην άκρη, χωρίς να πετάξουμε τα ζουμιά.

Βγάζουμε τα φιλέτα από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζωμό βοδινού με το κορν φλάουρ και μόλις διαλυθεί, ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι, που σοτάραμε τα φιλέτα.

Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου ρόδι με στέβια* και ανακατεύουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι η σάλτσα να αρχίζει να πήζει, και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Παράλληλα, σε ένα άλλο μικρό τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.

Ρίχνουμε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε, μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί και αφήνουμε στην άκρη.

Αφαιρούμε την οδοντογλυφίδα και στήνουμε το πιάτο τοποθετώντας πρώτα το σπανάκι, τα μανιτάρια και από πάνω το φιλέτο.

Περιχύνουμε  με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με τριμμένο καρότο και φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

*κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.