ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιλώντας στην τηλεόραση

Φίλης: Δεν κυβερνούν οι τράπεζες, η κυβέρνηση θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία

«Δεν υπάρχει τραπεζοκρατία, δεν κυβερνούν οι τράπεζες, η κυβέρνηση θα προστατέψει την πρώτη κατοικία» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ενόψει της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους τραπεζίτες, για το νόμο Κατσέλη.

Ο κ. Φίλης, μιλώντας στον Alpha υποστήριξε: «Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων στην κυβέρνηση. Θέλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία για τους δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα δάνεια τους, για την πρώτη τους κατοικία». «Η αξίωση των τραπεζών να πέσει στις 80.000 είναι υπέρ των συμφερόντων των τραπεζών, όχι εν συνόλω των τραπεζών αλλά αυτών που ελέγχουν τις τράπεζες, των τραπεζιτών. Θα βρεθεί λύση αν υπάρχει διάθεση και από την πλευρά των τραπεζών», πρόσθεσε.

«Οι τράπεζες έχουν χρηματοδοτηθεί από το δημόσιο με 35 δισ. ευρώ»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι έχουν γίνει τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και δεν τίθεται ζήτημα τέταρτης. Όπως είπε, υπάρχουν πιέσεις υπέρ των τραπεζών, με στόχο την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, η κυβέρνηση επιδιώκει «να υπάρξει υψηλή προστασία της πρώτης κατοικίας και δυνατότητα κουρέματος όπου είναι αναγκαίο. Οι τράπεζες έχουν χρηματοδοτηθεί με 35 δισ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο. Δεν υπάρχει εξουσία των τραπεζών.»

Αναφορικά με το θέμα των αγροτών ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι πρέπει «να γίνει συζήτηση με τους αγρότες όχι όμως με προεκλογικές παροχές αλλά με σχέδιο».

«Ο Καμμένος δίνει απελπισμένη μάχη πολιτικής επιβίωσης»

Ο κ. Φίλης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εκλογική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε στα θετικά μέτρα που φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση. «Η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, οι 120 δόσεις που έρχονται, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επιδότηση της κατοικίας, η πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών για την ειδική αγωγή. Όλα αυτά τα θετικά μέτρα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όποτε και να γίνουν εκλογές, μπορεί να κερδίσει και μια δεύτερη τετραετία», σημείωσε.

Αναφερόμενος στον πρώην κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο, τόνισε ότι «δίνει μια απελπισμένη μάχη πολιτικής επιβίωσης», σημειώνοντας: «δεν κάναμε τους βουλευτές του υπουργούς, υπήρξαν υπουργοί και παραμένουν. Όταν διασπάται ένα κόμμα δεν είναι προίκα. Δεν είναι συνωμοσία. Είναι ένα πολιτικό αδιέξοδο που θα λυθεί με τις εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.