ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Πτώση για έκτο συνεχή μήνα του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo

Πτώση για έκτο συνεχή μήνα κατέγραψε τον Φεβρουάριο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, τον οποίο καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo, γεγονός που αποτυπώνει τις ανησυχίες μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων για τη συνεχιζόμενη επιβράδυνση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ifo υποχώρησε στις 98,5 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 99,0 μονάδες.

«Η γερμανική οικονομία παραμένει αδύναμη», δήλωσε ο επικεφαλής του Ifo Κλέμενς Φιστ σε ανακοίνωση.

Οι προοπτικές για την γερμανική οικονομία, που βασίζεται ιδιαίτερα στις εξαγωγές, έχουν σκιαστεί από τις εμπορικές προστριβές και τον κίνδυνο η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον επόμενο μήνα χωρίς μια συμφωνία.

Οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι η πτωτική πορεία του δείκτη Ifo υποδηλώνει ότι οι εταιρίες συνεχίζουν να ανησυχούν ότι η γερμανική οικονομία θα μπορούσε να υποστεί περισσότερη ζημιά εάν οι ΗΠΑ δεν καταφέρουν να επιλύσουν τις εμπορικές διαμάχες με την Κίνα και την ΕΕ.

Ιδιαίτερη ανησυχία στις γερμανικές επιχειρήσεις προκαλεί η απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς σε αυτοκίνητα και εξαρτήματα οχημάτων που εισάγονται από την ΕΕ, κάτι που θα έπληττε ιδιαίτερα την τεράστια αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.