ΚΟΣΜΟΣ

Εφυγε από τη χώρα μετά την καταδίκη του για διαφθορά

Γκρούεφσκι κατά Ζάεφ: Ορκιζόταν ακόμη και στα παιδιά του ότι δεν θα άλλαζε το όνομα

Τα πυρά του εναντίον του Ζόραν Ζάεφ έστρεψε ξανά ο Νίκολα Γκρουέφσκι, κατηγορώντας τον ότι εξαπάτησε τη χώρα του και τους πολίτες με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Γκρουέφσκι, που διέφυγε από τα Σκόπια μετά την καταδίκη του για διαφθορά, κατηγόρησε τον διάδοχό του στην πρωθυπουργία της χώρας ότι υπήρξε ανέντιμος.

«Ο λαός νιώθει ότι τους ξεγέλασε. Σε συγκεντρώσεις, ο Ζάεφ έλεγε ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αλλάξει το όνομα της Μακεδονίας, ορκίστηκε ακόμη και στα παιδιά του. Είναι μεγάλη απάτη» δήλωσε, μιλώντας στο σερβικό κανάλι Pink.

«Οι Ελληνες πολιτικοί είδαν μια ευκαιρία που εμφανίζεται μια φορά σε 100 χρόνια και την εκμεταλλεύτηκαν για να επιβάλουν μία δυσμενή συμφωνία» υποστήριξε ακόμη ο Γκρουέφσκι και συμπλήρωσε: «Η Συμφωνία αναφέρει ότι όλη η αρχαία ιστορία σχετίζεται αποκλειστικά με την Ελλάδα και η άλλη πλευρά -εμείς- δεν έχουμε καμία σχέση με αυτή».

Ο Γκρουέφσκι αναφέρθηκε και στη διαφυγή του από τα Σκόπια, δηλώνοντας ότι η Σερβία δεν είχε καμία εμπλοκή σε αυτό. «Από τα Τίρανα, μέσω Μαυροβουνίου και Σερβίας, έφτασα στην Ουγγαρία. Ούγγροι διπλωμάτες παρείχαν το ταξίδι, κάτι που είναι ήδη γνωστό» είπε ο τέως πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.