ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδος για τον Γενικό Δείκτη

Η έκθεση της UBS έφερε κέρδη στο Χρηματιστήριο

Ανοδικά έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών εν όψει της πρότασης για το όριο προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και της χειμερινής αναθεώρησης του Δείκτη ΜSCI Greece.

Η αγορά έκλεισε ανοδικά για 14η φορά σε σύνολο 17 συνεδριάσεων, όταν ξεκίνησε η ανοδική κίνηση της αγοράς.

Σήμερα, στήριγμα της αγοράς ήταν και η έκθεση της UBS η οποία αποκλείει την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών της μεταφοράς των κόκκινων δανείων σε ειδικά σχήματα ( SPV's ) . Ωστόσο, για μία τράπεζα, οι συντάκτες της έκθεσης τονίζουν ότι έχει ανάγκη αύξησης κεφαλαίων.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 654,57 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,72%. Παρά την διαμάχη στο εσωτερικό της κυβέρνησης, τελικά σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται το όριο της προστασίας θα τεθεί στις 120 χιλ. ευρώ, δηλαδή κοντά σε όσα ζητούν οι τράπεζες και οι θεσμοί. Για ορισμένους αυτή η κίνηση του Σύριζα θεωρείται και ως ένδειξη ότι η κυβέρνηση θα πάει μέχρι το τέλος της κυβερνητικής θητείας, αφού ικανοποιεί κι αυτή την απαίτηση των ξένων. Βεβαίως σ' αυτήν την θεωρία υπάρχει μια αντίφαση αφού θα σημάνει και πολιτικό κόστος. Το ελληνικό χρηματιστήριο δεν έχει «σπάσει» την ζώνη όπου σταματά η πτωτική τάση, ωστόσο η παραμονή σε θετικό momentum προεξοφλεί, ως ένα βαθμό τις εκλογές.

Η αγορά περιμένει τις τελικές ρυθμίσεις, ωστόσο η σημερινή έκθεση της UBS ήταν θετική καθώς ξεκαθαρίζει ορισμένα πράγματα τα οποία εκμεταλλεύονται οι short παίκτες. Όσον αφορά την αναθεώρηση του Δείκτη του MSCI, οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.

Ράλι 4,98% για την Alpha bank στα 0,97 ευρώ. Κέρδη 4,5% για την Ελλάκτωρ στα 1,486 ευρώ. Άνοδος 2,62% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,095 ευρώ. Πτώση 4,20% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,661 ευρώ. Άνοδος 2,39% για τον ΟΠΑΠ στα 8,79 ευρώ. Οριακή άνοδος για τον ΟΤΕ στα 10,60 ευρώ. Άνοδος 2,57% για την Βιοχάλκο στα 2,995 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 22,4 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.