ΚΟΣΜΟΣ

Να γίνουν εκλογές

Ιταλία: Δεν αναγνωρίζουμε τον Μαδούρο

Ίσες αποστάσεις στο μπρα-ντε-φερ στη Βενεζουέλα μεταξύ του Νικολάς Μαδούρο και του Χουάν Γκουαϊδό παίρνει η Ρώμη, επισημαίνοντας ότι εκείνο που χρειάζεται είναι δημοκρατικές εκλογές, που θα αναδείξουν ποιος θα έχει τα ηνία της χώρας.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο η Ιταλία δεν αναγνωρίζει ούτε τον Μαδούρο, αλλά ούτε και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθέντα μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.

«Από τη στιγμή που έχουμε υποστεί συνέπειες, λόγω εσωτερικής ανάμειξης σε άλλες χώρες, δεν θέλουμε να αναγκαστούμε να αναγνωρίσουμε πρόσωπα που δεν έχουν ψηφιστεί. Για τον λόγο αυτό δεν αναγνωρίζουμε τον Μαδούρο και για τον λόγο αυτό η Ιταλία συνεχίζει να ακολουθεί τη διπλωματική οδό και εκείνη του διαλόγου, ώστε να φτάσουμε σε μια διαδικασία που να οδηγήσει σε νέες εκλογές. Αλλά χωρίς τελεσίγραφα και χωρίς να αναγνωριστούν πρόσωπα τα οποία δεν ψηφίστηκαν», δήλωσε ο Ντι Μάιο.

«Την αλλαγή την αποφασίζουν οι πολίτες της Βενεζουέλας. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ευνοήσουμε τη διεξαγωγή νέων εκλογών», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.