ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα τοποθέτηση στη Βουλή

Κατρούγκαλος: Fake news ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποσύρει το άρθρο 32

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφορικά με το άρθρο 32 για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η Νέα Δημοκρατία κάνει πονηριές. Λεει ότι θα ψηφίσει την πρότασή μας για το άρθρο 32 αν και διαφωνεί με το περιεχόμενό της που μιλά και για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. Το κάνει αυτό η ΝΔ για προφανείς λόγους. Γιατί θέλει να πάρει τώρα 180 και να μπορέσει να το αλλάξει στην επόμενη βουλή με 151» είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για την Συνταγματική Αναθεώρηση Γιώργος Κατρούγκαλος για να προσθέσει «αν το κάνει τελικά αυτό η ΝΔ τότε και εμείς θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε ενέργειες που δεν θα τις λαμβάναμε υπό κανονικές συνθήκες», είχε δηλώσει το απόγευμα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, όμως επανήλθε μερικές ώρες αργότερα με νέα τοποθέτηση:

«Το τελευταίο ημίωρο - μια ώρα δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα. Κυκλοφορεί ως fake news ότι τάχα δήλωσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποσύρει τις προτάσεις για το άρθρο 32. Οσο αυτό είναι στο επίπεδο των fake news η συζήτηση περιορίζεται στα προβλήματα της δημοκρατίας. Πληροφορήθηκα όμως ότι επι αυτού του fake news τοποθετήθηκε η ΝΔ. Αυτό είναι μεγάλο ολίσθημα» είπε ο κ. Κατρούγκαλος στην Ολομέλεια για να συνεχίσει «Η ΝΔ κάνει αυτή την κοινοβουλευτική πονηρία και μετά την συμπληρώνει με χειρότερο ατόπημα. Να τοποθετείται με δήλωση που δεν έγινε ποτέ. Η συζήτηση στην επιτροπή πήγε καλά γιατί υπήρξε σεβασμός και δεν καταφεύγαμε σε fake news Μην σκιαμαχείτε. Να έχετε ήθος και να μην τοποθετείστε επι fake news. Να ανταλλάξουμε επιχειρήματα όχι με fake news και δηλώσεις που δεν υπάρχουν».

Ολη αυτή η κατάσταση δημιούργησε σύγχυση στην κυβέρνηση, διαπιστώνοντας πως ακόμα και η δική του πρόταση μπορεί να λάβει στην παρούσα φάση την στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή να ξεπεράσει τις 180 θετικές ψήφους με αποτέλεσμα στην επόμενη Βουλή, η επόμενη κυβερνητική πλειοψηφία να τροποποιήσει το επίμαχο άρθρο με απλή πλειοψηφία 151, και άρα να αποφύγει την επανάληψη της θεσμικής εμπλοκής που οδήγησε τον Δεκέμβριο του 2014 σε πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.