ΚΟΣΜΟΣ

Στόχος η εξάλειψή της μέχρι το 2020

Κίνα: Η χώρα προχωρά με ταχείς ρυθμούς στη μάχη κατά της φτώχειας

Η Κίνα έχει καταγράψει «σημαντικά και καθοριστικά επιτεύγματα» για την καταπολέμηση της φτώχειας τα τελευταία έξι χρόνια και θα συνεχίσει φέτος τις προσπάθειές της προκειμένου να δημιουργήσει ισχυρά θεμέλια για να κερδηθεί η μάχη κατά της φτώχειας έως το 2020, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

Τα τελευταία έξι χρόνια, 82,39 εκατ. κάτοικοι αγροτικών περιοχών ξέφυγαν από τη φτώχεια, όπως ανακοίνωσε ο Όου Τσινγκπίνγκ, αναπληρωτής διευθυντής στην αρμόδια υπηρεσία Καταπολέμησης της Φτώχειας και της Ανάπτυξης του Κρατικού Συμβουλίου.

Καθώς η φετινή χρονιά είναι σημαντική για να κερδηθεί η μάχη κατά της φτώχειας, η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο να μειώσει τον αγροτικό πληθυσμό που ζει σε συνθήκες φτώχειας κατά περισσότερο από 10 εκατ. φέτος πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Ο Όου δήλωσε ότι η χώρα θα επικεντρωθεί σε περιοχές με ακραία φτώχεια, καλύπτοντας τις βασικές ανάγκες των κατοίκων και αναβαθμίζοντας την προσφερόμενη βοήθεια. Στόχος της Κίνας είναι να βγάλει από το καθεστώς φτώχειας όλους τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών και να εξαλείψει τη φτώχεια έως το 2020.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.