ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στο in.gr

Κουτσούμπας: Συμφέρον του λαού και της χώρας η ανάδειξη του ΚΚΕ στην τρίτη θέση

«Κατήφορο που δεν έχει πάτο, και "αγώνα δρόμου" στο γήπεδο του συστήματος της εκμετάλλευσης, με τη φανέλα κάποιων επιχειρηματικών ομίλων και ευρωατλαντικών σχεδιασμών για να "τρέξει" τα δικά τους συμφέροντα» χαρακτηρίζει την τετράχρονη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο in.gr. «Μόνο που το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν πήρε απλά τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά θέλει να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά και μάλιστα με καλές επιδόσεις ιδιαίτερα στην εξαπάτηση και τον εγκλωβισμό λαϊκών ανθρώπων». πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν είχε ποτέ την ψευδαίσθηση περί «αριστερής κυβέρνησης με κοινωνικές ευαισθησίες» και μίλησε για «θράσος που περισσεύει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» όταν «βαφτίζουν κοινωνική ευαισθησία την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση των νέων συντάξεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού με νόμο της ΝΔ που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και ορίζει τον κατώτατο μισθό με υπουργική απόφαση». «Όσο για το εφάπαξ κοινωνικό μέρισμα, το οποίο εξανεμίστηκε την ίδια στιγμή, τα σχολικά γεύματα τα οποία δεν χορταίνουν όλα τα πεινασμένα παιδιά, αυτά δεν είναι κοινωνική ευαισθησία. Είναι η κυνική ομολογία ότι "η φτώχεια μεγαλώνει και μεις δίνουμε κανένα ψίχουλο στην πιο ακραία μορφή της"» προσθέτει.

Αναφέρει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είχε βασικό στόχο τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Δ. Βαλκάνια, σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας θεωρεί τις Πρέσπες "συμφωνία πιλότο" και για το Κυπριακό. Δηλαδή αυτοί που υπέθαλψαν την τουρκική εισβολή και ανέχονται εδώ και 45 χρόνια την τουρκική κατοχή, είναι παράγοντες μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού!» «Διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι και οι αποφάσεις ουσιαστικά πολεμικής προετοιμασίας απέναντι στη Ρωσία, ακόμα και την απόφαση για το πρώτο πυρηνικό πλήγμα που έχει υπογράψει ο κ. Καμμένος ως υπουργός 'Αμυνας, ο κ. Κοτζιάς ως υπουργός Εξωτερικών. Διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι και η μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, με νέες βάσεις από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι όλα αυτά υπηρετούν τον στόχο "περί ηγετικού ρόλου", με τον οποίο δεν διαφωνεί η ΝΔ και τα άλλα κόμματα. Όπως εξήγησε, ως «ηγετικό ρόλο» εννοούν «την αναβάθμιση της εγχώριας άρχουσας τάξης, με την αναζήτηση νέων πεδίων κερδοφορίας. Κι αυτός ο στόχος, αντικειμενικά κουβαλάει την εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε ένα ασταθές περιβάλλον διεθνώς και στην περιοχή».

Σχολιάζοντας τις αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στους Μαρξ και Λένιν, είπε «ο Μάρξ και ο Λένιν δεν προσφέρονται για να ξεπλύνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις πολιτικές βρωμιές του. Γι' αυτό, επειδή έχουν καταντήσει γελοίοι, καλά θα κάνουν να ψάξουν αλλού για πλυντήριο». Είπε ότι «τέτοιο υπερδραστήριο Αμερικανό πρέσβη είχαμε να δούμε από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ καθώς ο Τζ. Πάϊατ, ως ένας άλλος Πιουριφόι, σουλατσάρει παντού» σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει «εργολαβία την δουλειά των ΗΠΑ στα Βαλκάνια» και γι' αυτό «ο Αμερικανός πρέσβης "στάζει μέλι" για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πότε τη λέει "γεωπολιτικό μεντεσέ", πότε "προτιμώμενο εταίρο"».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι ο ενιαίος για όλες τις μάχες εκλογικός στόχος του Κόμματο είναι «ισχυρό ΚΚΕ παντού, όσο πιο ψηλά γίνεται σε όλες τις κάλπες» καθώς «αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά, που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος» και είναι «το μόνο που εκφράζει ατόφια τη δυσαρέσκεια του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και πριν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την αντίθεση στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ αλλά και την γνήσια αντίθεση στην ΕΕ γιατί συνδέει την αποδέσμευση με ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία». «Και το πιο σημαντικό, μπορεί να πετάξει την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή απ' την τρίτη θέση, την ίδια ώρα που όλοι οι άλλοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια με την ακροδεξιά. Θα είναι για το συμφέρον του λαού και της χώρας να αναδειχτεί το ΚΚΕ στην τρίτη θέση, όσο πιο ψηλά γίνεται» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στο κοινοβούλιο έκανε λόγο για «μπόχα που αναδύεται από το σάπιο πολιτικό σύστημα», σημειώνοντας ότι οι μετατοπίσεις βουλευτών που σημειώθηκαν «είναι εντός των τειχών της αντιλαϊκής πολιτικής, όποια εκδοχή κι αν υπηρετεί αυτή». «Ο καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνει φεύγω από το κόμμα με το οποίο εκλέχτηκα, κρατάω την έδρα μου και την αθροίζω στην κυβερνητική πλειοψηφία και τι σημαίνει διαφωνώ και παραιτούμαι, παραδίνω την έδρα και δεν παίρνω μέρος σε παζάρια και αλισβερίσια. Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ δεν θα παίρναμε κανέναν βουλευτή άλλου κόμματος, χωρίς αυτός πρώτα να έχει παραιτηθεί» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι το μόνο σταθερά προσηλωμένο στα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα και απέναντι στο κεφάλαιο και την εξουσία του, κόμμα είναι το ΚΚΕ.

Ερωτηθείς, με αναφορά στα ονόματα του Γ. Μηλιού, και της Αγλαΐας Κυρίτση, τι διαφορετικό έχουν οι «μεταγραφές» από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ απάντησε πως «όλοι όσοι προσεγγίζουν το Κόμμα μας προερχόμενοι από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΛΑΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι άνθρωποι που παρά τις διαφωνίες τους μαζί μας πιστεύουν ότι τώρα πρέπει να στηριχτεί το ΚΚΕ, η μοναδική δύναμη αντίστασης και προοπτικής. Εμείς σε όλους και όλες που απογοητεύτηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ, σε όσους νιώθουν αριστεροί, έχουμε κρατήσει θέση δίπλα μας, έχουμε κρατήσει θέση στο κίνημα, στους αγώνες, στις όμορφες μάχες της επόμενης μέρας για το λαό μας».

Ως προς τα "κόκκινα" δάνεια αφού σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης δεν σχεδιάστηκε με σκοπό την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αλλά την απαλλαγή των τραπεζών από τα λεγόμενα «τοξικά δάνεια» και τη θωράκιση της κεφαλαιοποιησής τους, πρόσθεσε ότι οι προτάσεις του ΚΚΕ «κινούνται στην κατεύθυνση της πλήρους προστασίας των στεγαστικών αναγκών της λαϊκής οικογένειας, της απαγόρευσης των καταναγκαστικών πράξεων σε βάρος της, τόσο για τα στεγαστικά, όσο και για τα επαγγελματικά και αγροτοκτηνοτροφικά δάνεια, το κούρεμα των τόκων και πανοτοκίων, καθώς και μεγάλου μέρους του οφειλόμενου κεφαλαίου τους».

Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ στηρίζει τον Μαδούρο απάντησε «το ΚΚΕ στηρίζει το δικαίωμα του λαού της Βενεζουέλας να κατευθύνει αυτός τις εξελίξεις στη χώρα του, να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του, να εκλέγει την ηγεσία της χώρας του». Κατήγγειλε την υποκρισία των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων κρατών σε σχέση με τη στάση τους απέναντι σε άλλες ηγεσίες, την προσπάθεια επιβολής της «μαριονέτας του Τραμπ» ΓκουαΙδό, καθώς και την προετοιμαζόμενη ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ μαζί με τις σύμμαχες κυβερνήσεις τους στη Λατινική Αμερική και την ΕΕ, στην Βενεζουέλα.

«Και με την ευκαιρία, ακόμα ψάχνουμε για μια έστω δήλωση καταδίκης των ΗΠΑ από τα λαλίστατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία όχι μόνο δε βγάζουν τσιμουδιά για τον Τράμπ, αλλά η κυβέρνησή τους στηρίζει και την ΕΕ στην προσπάθειά της να επέμβει κι αυτή στα εσωτερικά της Βενεζουέλας. Το "δείξε μου το φίλο σου να πω ποιος είσαι", ταιριάζει γάντι στο ΣΥΡΙΖΑ, που από τη μια ταυτίζεται με τις ΗΠΑ και από την άλλη το παίζει φίλος με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας» κατέληξε ο Δ. Κουτσούμπας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.