ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

Λοβέρδος: Υπόσχεση παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών η συμπεριφορά Ζάεφ

«Παράγωγο της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι το σημερινό κείμενο. Λέμε "όχι" στη Συμφωνία των Πρεσπών και η συνέπεια λέει "όχι" και στο Πρωτοκόλλο» ανέφερε ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθαρίζοντας την αρνητική τοποθέτηση του κόμματός του.

Όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος, «η άλλη πλευρά δεν έδωσε καμία υποσχετική καλής συμπεριφοράς», επικαλούμενος τη δήλωση Ζάεφ «ας φέρουμε την Ευρώπη στη Μακεδονία».

«Αν πρέπει ή δεν πρέπει να μπει η γείτονα χώρα στο ΝΑΤΟ είναι θέμα εκείνων που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί εκείνοι ανέλαβαν τις ευθύνες και εκείνοι αναδέχτηκαν τους κινδύνους. Και επίσης η συμπεριφορά του Ζόραν Ζάεφ μετά την κύρωση από την Ελλάδα είναι υποσχετική παραβίασης της Συμφωνίας μόλις μπουν στο ΝΑΤΟ. Ούτε η παράταξή μου ούτε εγώ βεβαίως ψηφίσαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε ο κ. Λοβέρδος. Κάλεσε δε όσους έχουν ψηφίσει «και σήμερα εδώ ξιφουλκούν για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία να πουν ό,τι δηλώνει ο Ζάεφ αλλά και οι ξένοι ηγέτες από την ψήφιση της συμφωνίας και μετά. Να μιλήσουν δηλαδή για "Έλληνες και Μακεδόνες"».

Όπως είπε ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, η ανατομία των διενέξεων μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών που προκάλεσαν δύο παγκόσμιους πολέμους τον προηγούμενο αιώνα αναδεικνύει τη σκοπιμότητα του ΝΑΤΟ - που αυτές τις διενέξεις και αυτούς τους ανταγωνισμούς κατέστησε ξεπερασμένους η σύμπηξη της βορειοατλαντικής συμμαχίας, η οποία δημιούργησε μια κοινότητα ασφαλείας (security community) στο χώρο της Δυτικής Ευρώπης και του Βορείου Ατλαντικού.

«Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή την κατάσταση των πραγμάτων πρέπει να τη διαφυλάξουμε. Αυτή είναι καταστατική μας θέση, μετά από πορεία, λόγω δικτατορίας και κλυδωνισμούς καταλήξαμε από τη δεκαετία του '80 σ' αυτό και το υπηρετούμε με τρόπο ρητό, σαφή και διάφανο» τόνισε ο κ. Λοβέρδος και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ανακόλουθος προς τις στρατηγικές του θέσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα εισηγείται την κύρωση του Πρωτοκόλλου, είναι το κόμμα που διά στόματος Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ του 2014 έλεγε: ο στρατιωτικός σχηματισμός του ΝΑΤΟ αφορά μια παρελθούσα εποχή, την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και δεν έχει λόγο ύπαρξης. Πρέπει να υπάρξουν νέοι σχηματισμοί που θα αναλάβουν την εποπτεία της διεθνούς ειρήνης. Verbatim ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν γίνει πρωθυπουργός δήλωνε ότι ένας από τις πιο ισχυρούς συμμάχους της πατρίδας μας δεν έχει λόγο ύπαρξης», κατέληξε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.