ΕΛΛΑΔΑ

Αρνούνται την ενσωμάτων στην Γεωτεχνική Σχολή

Μεταφορά στο Πανεπιστήμιο Πατρών ζητούν οι φοιτητές του Αγρινίου

Τη μεταφορά τους στην Πάτρα ζητούν οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (ΔΠΦΠ) και οι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ), που εδρεύει στο Αγρίνιο.

Οι φοιτητές είναι αντίθετοι στο σχεδιασμό ενσωμάτωσης του τμήματος στην υπό ίδρυση Γεωτεχνική Σχολή και ζητούν την συγχώνευση με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Πάτρας. Οι φοιτητές, που έχουν γίνει “μπαλάκι” στο ζήτημα των συγχωνεύσεων Πανεπιστημίων με ΤΕΙ, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των σχολών τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των φοιτητών: “Την τελευταία χρονική περίοδο, ο ορίζοντας για το τμήμα μας, Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ), που έχει έδρα το Αγρίνιο και υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, είναι σκούρος! Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις περί ιδρύσεως Γεωτεχνικής σχολής στο Αγρίνιο που έχει ως στόχο την ενσωμάτωση σε αυτήν του τμήματος μας, καθώς και των τμημάτων Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, το οποίο υπάγεται στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Οι φοιτητές βρίσκονται αντιμέτωποι με το "λουκέτο" που θέλουν κάποιοι να βάλουν στα τμήματα. Κανένας υπεύθυνος δεν διασφαλίζει το μέλλον του τμήματός μας και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και των ενεργεία φοιτητών. Μετά από παρουσία μας στη συνέλευση καθηγητών έχουμε παρατηρήσει ότι ακόμα και οι απόψεις των ιδίων διίστανται ,με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση μεταξύ των δυο τομέων του τμήματος και όχι η αρμονική συνύπαρξη τους. Ο μόνος τρόπος λοιπόν για την κατοχύρωση των παραπάνω ήταν ο σύλλογος να προβεί σεκατάληψη επ’ αόριστον με μοναδικά αιτήματα: • Τη συγχώνευση του Τ. Δ.Ε.Α.Π.Τ. με το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων της Πάτρας με αυτούσιο πρόγραμμα σπουδών διατηρώντας έτσι τον κλάδο των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων και εξασφαλίζοντας τα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά μας δικαιώματα! • Όλοι οι καθηγητές του τμήματος να στηρίξουν την συγχώνευση μόνο με τη διοίκηση επιχειρήσεων του πανεπιστήμιου Πατρών και να μεταφερθούν μαζί με τους φοιτητές στην Πάτρα”.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.