Neo

Μισούν την Αριστεία, τον εκσυγχρονισμό και την πραγματική πρόοδο

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά ασκεί με δήλωσή της η πρώην υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου. Αφορμή η στάση του κυβερνόντος κόμματος απέναντι στην απαιτούμενη κατά την ίδια αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.
«Εάν θέλαμε να δώσουμε όνομα και αριθμό στη συντήρηση, την οπισθοδρόμηση και τον αναχρονισμό, αυτό είναι : ΣΥΡΙΖΑ-16», λέει η πρώην υπουργός, καταγγέλλοντας ότι όταν ο κόσμος γύρω μας κινείται με μεγάλες ταχύτητες προς το ψηφιακό μέλλον, ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει σε ένα ξεπερασμένο παρελθόν. «Η αντίδρασή της στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, παρέα με την Χρυσή Αυγή, δείχνει το αναχρονιστικό και εν τέλει βαθύτατα αντιλαϊκό του πρόσωπο», σημειώνει η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ, παρατηρώντας πως ενώ οι πλούσιοι αυτού του τόπου έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στα καλύτερα σχολεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρνείται τον εκσυγχρονισμό και την άμιλλα μεταξύ των Δημοσίων Πανεπιστημίων και ταυτόχρονα τη δυνατότητα να δημιουργηθούν μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, που θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων να μην ξενιτεύονται, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό και τη χώρα. Μιλά εξάλλου για νέα ιδρύματα με υψηλές προδιαγραφές που θα δώσουν τη δυνατότητα σε λαμπρούς Έλληνες επιστήμονες να γυρίσουν και να διδάξουν στην χώρα τους και που θα προσελκύσουν φοιτητές από άλλες χώρες, ήτοι για νέα μυαλά, επενδύσεις και καινοτομία.
Τονίζοντας στη δήλωσή της ότι παρότι στον 21ο αιώνα, στην Ελλάδα ισχύουν συνταγματικές διατάξεις του 19ου αιώνα, σημειώνει ότι τα λαμπρά παραδείγματα όλου του κόσμου, «είναι απολύτως αδιάφορα για τους ανθρώπους που μισούν την Αριστεία, τον εκσυγχρονισμό, την αληθινή πρόοδο, τους ανθρώπους που έμειναν στην εποχή του μαυροπίνακα, την ώρα που οι μαθητές στα δημοτικά σχολεία άλλων χωρών μαθαίνουν να φτιάχνουν αλγόριθμους».
Κατόπιν τούτων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η χώρα χάνει ακόμα μία ευκαιρία, αναβάλλοντας για τουλάχιστον δέκα χρόνια μία συνταγματική αλλαγή που αφορά άμεσα τόσο την Οικονομία όσο και την Εκπαίδευση. «Ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται στον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να αποφασίσει, στις εκλογές που μεσολαβούν, για το άρθρο 16 και το περιεχόμενο των αλλαγών. Βάζει έτσι την σφραγίδα του σε μία απόφαση κόντρα στην πρόοδο του λαού μας που θα τον συνοδεύει... Δυστυχώς για την χώρα», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.