ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίτροπος Οικονομικών

Μοσκοβισί: Θέλω να πιστεύω ότι στο Eurogroup θα εκταμιεύσουμε στην Ελλάδα το ένα δισ. ευρώ

Την ανάγκη ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων μεταρρυθμίσεων για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ επισήμανε ο Πιέρ Μοσκοβισι κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

«Σε λίγες ημέρες θα έχουμε συνάντηση στο Eurogroup και θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να εκταμιεύσουμε το 1 δισ. ευρώ που θα δώσει ισχυρό σήμα πολύ μεγάλης εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και προς τις αγορές για να εμπιστευτούν την Ελλάδα» είπε ο επίτροπος για θέματα Οικονομίας ενώ νωρίτερα είχε επισημάνει: «Θέλω να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσετε και να ολοκληρώσετε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχετε αναλάβει και μερικές φορές ήταν πολύ δύσκολες. Γι' αυτό μίλησα και με τον κ. Τσίπρα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η Ελλάδα να καταστεί χώρα αξιόπιστη και ελκυστική και ανοικτή για επενδυτές για να συμβάλουν στην δημιουργία πλούτου και νέες θέσεις εξεργασίας. Να δώσουμε προοπτική στους νέους Είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να έχουν δουλειά και να επιστρέψουν όσοι έχουν φύγει». Παράλληλα, ο Πιερ Μοσκοβισί συμφώνησε με τον Νίκο Βούτση πως στο επίκεντρο των ερχόμενων ευρωεκλογών θα βρεθεί η ανάγκη μετώπου κατά της επέλασης του εθνικισμού, ωστόσο προχώρησε και σε έναν υπαινιγμό λέγοντας πως η Ευρώπη οφείλει να δώσει μάχες και για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και του Τύπου.

«Είναι ιδιαίτερα στρατηγική στιγμή για όλους» είπε αρχικά ο κ. Μοσκοβισί για να προσθέσει «Η ΕΕ και Ελλάδα έχουν πάλι μια κανονική σχέση η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη όλων μας και ανακτά την ανάπτυξη και έχει βρει τρόπο για δημιουργία θέσεων εργασίας ιδιαίτερα για τους νέους. Πρέπει να καταστεί στα μάτια όλων ότι είναι μια χώρα που επιτυγχάνει τους στόχους. Τονίζω πόσο μεγάλη ήταν η ανθεκτικότητα και η αντοχή λαού σε αυτές τις δυσκολίες και πόσο έδειξε ο λαός την βαθιά του σύνδεση για την ολοκλήρωση της ΕΕ. Το σεβόμαστε αυτό το πάθος ελληνικού λαού και πρέπει να το ανταποδώσουμε ως ΕΕ. Για τους λόγους αυτούς θέλω να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσετε και να ολοκληρώσετε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχετε αναλάβει και μερικές φορές ήταν πολύ δύσκολες. Γι αυτό μίλησα και με τον κ. Τσίπρα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η Ελλάδα να καταστεί χώρα αξιόπιστη και ελκυστική και ανοικτή για επενδυτές για να συμβάλουν στην δημιουργία πλούτου και νέες θέσεις εξεργασίας. Να δώσουμε προοπτική στους νέους Είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να έχουν δουλειά και να επιστρέψουν όσοι έχουν φύγει. Σε λίγες ημέρες θα έχουμε συνάντηση στο Eurogroup και θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να εκταμιεύσουμε 1 δις ευρώ που θα δώσει ισχυρό σήμα πολύ μεγάλης εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και προς τις αγορές για να εμπιστευτούν την Ελλάδα. Πράγματι έχουμε κοινές μάχες κατά ρατσισμού – εθνικισμού – αντισημιτισμού και ξενοφοβίας. Πρέπει αυτά να είναι στο επίκεντρο των ευρωεκλογών γιατί η Ευρώπη που χτίζουμε πρέπει να είναι Ευρώπη των λαών να σέβεται το περιβάλλον και να σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και του Τύπου».

Βούτσης σε Μοσκοβισί: Από κοινού θα δουλέψουμε για μια Ευρώπη των λαών

Νωρίτερα, ο κ. Βούτσης είπε «Η πορεία σας και η δραστηριότητά σας πραγματικά ήταν αντίστοιχη με την δύσκολη πορεία της χώρας για να βγούμε από τις στενές μνημονιακές δεσμεύσεις και είμαστε ευτυχείς που είχατε θετικό ρόλο για αυτές τις εξελίξεις. Ελπίζω στην προσεχή διάσκεψη κορυφής και τις προσπάθειες που θα γίνουν να είναι στην κατεύθυνση της Ευρώπης των κοινωνικών συγκλίσεων. Να επισημάνω στην ανάγκη όλων μας να εργαστούμε ώστε να μην έρθει η εποχή των τεράτων στην Ευρώπη καθώς ενόψει ευρωεκλογών είναι ανοικτά τα ενδεχόμενα να προκύψουν ακροδεξιές φωνές. Πιστεύω ότι από κοινού θα δουλέψουμε για μια Ευρώπη των λαών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.