ΕΛΛΑΔΑ

Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Μπουτάρης προτείνει τέλος εγγραφής έως 400 ευρώ για τους φοιτητές

Συνεχίζεται η κόντρα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τρία ΤΕΙ.

Ο κ. Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, απάντησε σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στην οποία αποκαλούνταν «θιασώτης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων», μετά τη διαφωνία του δημάρχου στη διάλυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .

Κάλεσε τον υπουργό να μην υποβιβάζει τα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ ξεκαθάρισε ότι «ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει και παρά έχει λέγειν για τα πανεπιστήμια».

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, «η Θεσσαλονίκη δεν αναζητά πανεπιστήμια για να βοηθηθεί η οικονομία της. Έχει αυτή τη στιγμή 120.000- 150.000 σπουδαστές, αυτοί αφήνουν 100 εκατ. τον μήνα στην πόλη», σημείωσε.

«Όταν έχουμε μια ομάδα ανθρώπων που αφήνουν αυτά τα εκατομμύρια, ο δήμος έχει άμεση υποχρέωση να παρεμβαίνει σε θέματα των πανεπιστημίων, όχι ακαδημαϊκά, αλλά που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του», τόνισε.

Ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε την πρόταση του για τέλος εγγραφής των φοιτητών στα πανεπιστήμια από το οποίο θα εξαιρούνται ειδικές κατηγορίες όπως άποροι, πολύτεκνοι και αριστούχοι.

«Να μπει τέλος εγγραφής 300-400 ευρώ. Το τζάμπα είναι κατάρα. Αυτά να κοιτάξει ο κ. Γαβρόγλου και όχι να υποβαθμίζει τα πανεπιστήμια», σημείωσε και πρόσθεσε: «Το Διεθνές Πανεπιστήμιο είχε αποκτήσει ένα status, ένα επίπεδο».

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.