ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις στο Πρώτο Πρόγραμμα

Πετρόπουλος: Θα υπάρχει πρόβλημα αν αποσχισθεί ο ΕΦΚΑ και αναβιώσει ο ΟΑΕΕ

«Απαραίτητη προϋπόθεση, για να εφαρμοστεί η ρύθμιση των οφειλών, είναι να διατηρηθεί ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), όπως συγκροτήθηκε με τον ν. 4387/16, ως Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, διότι μόνο έτσι μπορεί να γίνει επανυπολογισμός των οφειλών με τη νέα βάση υπολογισμού, σύμφωνα με το εισόδημα». Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» του ραδιοφώνου της ΕΡΤ.

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε σχετικά ότι «θα υπάρξει πρόβλημα, αν τυχόν αποσχισθεί από τον ΕΦΚΑ ο κλάδος των ελεύθερων επαγγελματιών και αναβιώσει ο ΟΑΕΕ».

«Το είχαμε πει από την έναρξη της κυβερνητικής θητείας μας. Προϋπόθεση ήταν να έχει κεφαλαιακή επάρκεια το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, για να μπορεί να κάνει τέτοιου είδους ελαφρύνσεις βαρών. Αυτό το πετύχαμε» τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, σημειώνοντας ότι η νέα ρύθμιση θα γίνει πολύ σύντομα. Παράλληλα, συμπλήρωσε: «η ρύθμιση θα συμβάλλει, ώστε να βγουν από τα αδιέξοδα, όσοι επωμίστηκαν δυσβάστακτα βάρη τα προηγούμενα χρόνια και περίπου 80.000 να μπουν ξανά στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να πάρουν σύνταξη με βάση τις εισφορές που έχουν καταβάλει για το ανταποδοτικό τμήμα της σύνταξης, όπως προβλέπει ο νόμος».

«Σχετικά με τα διεκδικούμενα αναδρομικά συντάξεων έναντι περικοπών από τους νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει «όταν οριστικοποιηθεί η δικαστική κρίση ως προς το ζήτημα αυτό και στο πλαίσιο που δημοσιονομικά μπορεί να καλύπτει ο προϋπολογισμός, όπως προβλέπει το σύνταγμα». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «η κυβέρνηση δεν κινείται στη λογική, όποιος κάνει αγωγή, κερδίζει και χάνει, όποιος δεν κάνει…». «Κάνουμε πολιτική για όλο τον λαό, ώστε να συμμετέχουν όλοι σε αυτό που παράγουμε, με δίκαιη κατανομή, ξεκινώντας από εκείνους που είναι σε ασθενέστερη θέση και φροντίζοντας για το αύριο, την ανάπτυξη της χώρας, τα νοσοκομεία, τα σχολεία» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.