ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα τοποθέτηση για τη γρίπη

Πολάκης: Επιχειρείται σπέκουλα για να φανώ ασεβής

Σταθερός στην άποψη ότι δεν χρειάζεται πανικός για το θέμα της γρίπης παραμένει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κάνοντας λόγο για σπέκουλα από τα ΜΜΕ για να φανεί ασεβής και ανάλγητος απέναντι σε όσους έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ για ακόμη μία φορά προειδοποιεί τους δημοσιογράφους ότι «τους έχει».

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Υπουργείου όπως δημοσιεύτηκε στο Facebook του κ. Πολάκη:

«Επειδή πολύ σπέκουλα επιχειρήθηκε πάλι από τα γνωστά κέντρα «ενημέρωσης» για να σκιαγραφηθώ άλλη μια φορά ως ασεβής κι ανάλγητος απέναντι σε ανθρώπινα θύματα (με αφορμή τη γρίπη αυτή τη φορά και με πλήρη διαστρέβλωση και κοπτοραπτική φράσεων από πρόσφατη συνέντευξή μου), απευθυνόμενος αποκλειστικά στους πολίτες που ακούν και σκέφτονται, έχω να πω τα εξής:

Στη χώρα μας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι εποχές (όπως η εποχή Αβραμόπουλου) που το πολιτικό (και ενίοτε και το ιατρικό) σύστημα προωθούσε το εμβόλιο της νέας γρίπης, γιατί έπρεπε να «δικαιωθούν» πρακτικά παραγγελίες 12 εκ. εμβολίων και πάνω, αλλά και οι εποχές (όπως εκείνη του Άδωνι Γεωργιάδη) που σε μια εβδομάδα εξαφάνιζε κάθε ίχνος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στη χώρα και συρρίκνωνε δραστικά τις κλίνες ΜΕΘ (εντατικής θεραπείας) σε συνδυασμό με ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που κατέρρεε μεθοδευμένα, με αποτέλεσμα εκατόμβες θυμάτων.

Σήμερα δεν υπάρχει λόγος πανικού και καμία χρησιμότητα κατασκευασμένων δημοσιευμάτων. Τα αναγκαία εμβόλια παραγγέλλονται έγκαιρα και με βάση επιστημονικές και κυρίως πραγματικές εκτιμήσεις. Το δημόσιο σύστημα Υγείας στέκεται σταθερά στα πόδια του και είναι διαθέσιμο και προσβάσιμο σε κάθε άνθρωπο που ζει στην χώρα. Μένει να υλοποιούνται τα απλά προληπτικά μέτρα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και να ακολουθούνται οι κανόνες και οι σχετικές οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και του γιατρού κάθε πολίτη, για να παρέλθει χωρίς ανησυχία και μεγάλες απώλειες και το φετινό φαινόμενο της εποχικής γρίπης.

Όσο για τα μέσα που υποδύονται τους επίσημους «ενημερωτές» μας, ισχύει το προσφάτως λεχθέν…: «σας έχω»!

Το Γραφείο Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 21:06 12/02/2019

    Δεν σέβεται τους νεκρούς απο την γρίπη και το ανύπαρκτο σύστημα υγείας του.Σήμερα καταδικάσθηκε και για προσβολή νεκρου, του μακαρίτη δημοσιογράφου Μπεσκένη.Τον πρόσβαλε μετά θάνατον σαν γνησιος φασίστας και τραμπούκος του Τσίπρα.Ετσι πο@στη Πολάκη, βεντούζα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.