ΚΟΣΜΟΣ

Περίπου 90 κτίρια εκκενώθηκαν

Ρωσία: Πάνω από 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν λόγω απειλών για βόμβα

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από δημόσια κτίρια, εμπορικά κέντρα και σχολεία στη Μόσχα και στην περιφέρειά της έπειτα από ανώνυμες απειλές για βόμβα που εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Περίπου 90 κτίρια, μεταξύ των οποίων σχολεία, ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης, εμπορικά και επιχειρηματικά κέντρα, νοσοκομεία και κτίρια της δημόσιας διοίκησης χρειάσθηκε να εκκενωθούν, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Εκκενώσεις κτιρίων πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στην οποία είχαν ήδη κηρυχθεί τις προηγούμενες ημέρες παρόμοιοι συναγερμοί για βόμβα που αποδείχθηκαν ψεύτικοι.

Κανένα ύποπτο αντικείμενο δεν βρέθηκε μετά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν αφού απομακρύνθηκαν οι πολίτες.

Σύμφωνα με τις αρχές, τις οποίες επικαλούνται τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι απειλές εστάλησαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από το εξωτερικό, κυρίως από την Ουκρανία.

Στα τέλη του 2017, είχε ήδη σημειωθεί στη Ρωσία ένα μαζικό κύμα ανώνυμων τηλεφωνικών απειλών για βόμβα, που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και είχε επιφέρει την απομάκρυνση συνολικά περισσότερων των δύο εκατομμυρίων ανθρώπων. Καμιά βόμβα δεν βρέθηκε ποτέ.

Αν και οι οικονομικές απώλειες είναι δύσκολο να εκτιμηθούν, αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας τις είχαν υπολογίσει σε εκατοντάδες εκατομμύρια ρούβλια, δηλαδή πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB, τα τηλεφωνήματα είχαν κάνει ρώσοι πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό και διαθέτουν δίκτυο συνεργών στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.