ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιθανή και δεύτερη συνάντηση

Σύγκλιση απόψεων κυβέρνησης-τραπεζιτών για την πρώτη κατοικία

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους τραπεζίτες για το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, με τις δύο πλευρές να έχουν διάθεση για αμοιβαίες υποχωρήσεις που θα οδηγήσουν σε συμβιβαστική λύση.

Τόσο η πλευρά των τραπεζιτών όσο και των πολιτικών απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις για τη συνάντηση που κράτησε μιάμιση ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα κλίμα αμοιβαίων υποχωρήσεων κυβέρνηση και τραπεζίτες φαίνεται ότι συνέκλιναν σε κάποια ζητήματα ενώ κάποια άλλα θα χρειαστεί να μελετηθούν περεταίρω. Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται πιθανό να υπάρξει και δεύτερη συνάντηση αν οι εκκρεμότητες δεν διευθετηθούν μεταξύ τραπεζών και αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών. Έγκυρες πηγές διέψευδαν τα σενάρια που κυκλοφόρησαν νωρίτερα και έκαναν λόγο για νέα παράταση και διαβεβαίωναν πως θα υπάρξει κείμενο νόμου το οποίο θα προωθηθεί στη βουλή πρoς ψήφιση πριν το τέλος Φεβρουαρίου. Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την εκτίμηση ότι τελικά κυβέρνηση και τραπεζίτες θα συγκλίνουν με όρους που δεν θα προκαλέσουν αναταράξεις τόσο σε σχέση με τους θεσμούς όσο και με τις τράπεζες.

Από την κυβερνητική πλευρά στην σύσκεψη συμμετείχε ο πρωθυπουργός με τους αρμόδιους υπουργούς και από την πλευρά των τραπεζών ο πρόεδρος της ΕΕΤ Ν. Καραμούζης και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών κ.κ. Β.Ψάλτης, Χ. Μεγάλου, Φ. Καραβίας και Π. Μυλωνάς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.