ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση στον ΣΚΑΪ

Σοφιανός: Η ψήφος των εργαζομένων και του λαού να αποκτήσει ριζοσπαστισμό

"Ο κ. Καμμένος ήταν υπουργός 'Αμυνας της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, η οποία συνεχίζεται με καμμένους, χωρίς τον Καμμένο" ανέφερε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε παρέμβασή του στον τ/σ ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι "ο κ. Καμμένος προσπαθεί πουλώντας τη μία νταηλίκι και την άλλη εκδουλεύσεις να διατηρήσει ένα πολιτικό στάτους".

Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις Καμμένου (σ.σ. Στον τ/σ TRT Θεσσαλίας) επισήμανε ότι "αυτό που ξεχωρίζει είναι η αλήθεια που είπε, ότι δηλαδή βασικό μέλημα της συγκυβέρνησης ήταν να δουλέψει για τις ΗΠΑ".

Σημειώνεται ότι χθές ο κ. Π. Καμμένος είπε ότι «τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά (...) Αν αποφασίσει μια ίλη τεθωρακισμένων να περάσει μέσα», «οι Τούρκοι είναι δειλοί», αλλά και ότι «τίτλος της 4ετούς διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» είναι ότι «γυρίσαμε τη χώρα προς τις ΗΠΑ και η Ελλάδα έγινε ο πιο αξιόπιστος σύμμαχός τους σε όλη τη Μεσόγειο».

"Αυτό έκαναν", είπε στη συνέχεια της παρέμβασής του ο Ν. Σοφιανός είναι οι "μεντεσέδες", όπως έχει πει ο κ. Πάϊατ, των σχεδιασμών των Αμερικάνων και στα Βαλκάνια και στην Α. Μεσόγειο. Και στο πλαίσιο αυτό είναι και η Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ γιατί το πρόβλημα δεν είναι η στρατιωτική και οικονομική ισχύς της γειτονικής δημοκρατίας, αλλά ότι οι αλυτρωτισμοί που μένουν, οι αλυτρωτισμοί που υπάρχουν από πολλούς κύκλους και από τη δική μας μεριά, είναι η εστία που μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση στα Βαλκάνια, αλλαγή συνόρων, όταν μιλάμε πλέον για αλλαγή συνόρων" είπε ο κ. Σοφιανός, υπενθυμίζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα ότι "στη συζήτηση είναι και το θέμα των συνόρων όπως το κάνουν και με το προτεκτοράτο του Κοσσόβου, είναι ενδεικτική του πως ένα καζάνι που βράζει μπορεί να τιναχτεί και να αξιοποιήσει τέτοιους ανοιχτούς αλυτρωτισμούς".

Ως προς τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις είπε ότι "έχει διαμορφωθεί ένα δίπολο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την θέση της σοσιαλδημοκρατίας και ταυτόχρονα υπάρχει μια προθυμία συγκυβέρνησης από διάφορες πολιτικές δυνάμεις γιατί υπάρχει στρατηγική σύμπλευση σε βασικά ζητήματα, όπως η συμμετοχή στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, αλλά και στην εφαρμογή των «μεταμνημονιακών μνημονίων»".

Υπογράμμισε ότι ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου στο δίλημμα «Τσίπρας - Μητσοτάκης» απαντά «κανένας από τους δύο» και τόνισε την ανάγκη η ψήφος των εργαζομένων, του λαού να αποκτήσει ριζοσπαστισμό, ενώ στην ερώτηση "το ΚΚΕ προτιμά Τσίπρα ή Μητσοτάκη;" ο Ν. Σοφιανός απάντησε "κανέναν από τους δυό .Και είμαστε οι μόνοι οι οποίοι δεν είμαστε πρόθυμοι συγκυβερνήτες του ενός ή του άλλου".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.