ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αφορμή την επιστολή Τσίπρα στον Βούτση και την ‘μεταγραφή’ έξι βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ

Στα "κάγκελα" Κίνημα Αλλαγής και Ποτάμι

Τα όσα έγιναν χθες στη Βουλή, αφενός με την επιστολή Τσίπρα στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με την οποία του ζητούσε να μην αλλάξει ούτε σημείο στίξης από τον Κανονισμό της Βουλής, αφετέρου με την ‘μεταγραφή’ των έξι βουλευτών και επισήμως στην κυβερνητική πλειοψηφία, δεν θα άφηναν ασχολίαστα στην ελάσσονα αντιπολίτευση.
«Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά καλά κρατεί. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και τα δεκανίκια τους θα τελειώσουν μαζί», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλου Χρηστίδη, στο άκουσμα της ύπαρξης επιστολών από τους έξι ανεξάρτητους, με τις οποίες ζητούσαν οι ψήφοι τους στο εξής να προσμετρώνται στην κυβερνητική πλειοψηφία.
Στο ίδιο μήκος κύματος, λάβροι κατά της εν λόγω εξέλιξης είναι στη Σεβαστουπόλεως, που με μία σκληρή ανακοίνωσή τους, ‘θυμίζουν’ στον Σπύρο Δανέλλη παλιότερες δεσμεύσεις του ότι τάχα θα παρέδιδε την έδρα του αν άλλαζε κόμμα. «Όταν ο κ. Δανέλλης είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είχαμε πει ότι πέρασε στη συμπολίτευση. Τώρα, το ομολογεί και ο ίδιος ζητώντας από τον Πρόεδρο της Βουλής, η ψήφος του πάντα και παντού να προσμετράται μαζί με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν τολμάει να το πει ευθέως ότι προσχωρεί άνευ όρων στον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως γιατί έχει δεσμευτεί ότι όταν προσχωρήσει σε άλλο κόμμα, θα δώσει πίσω την έδρα του, γιατί …αυτός δεν είναι σαν τους άλλους;», αναρωτιούνται χαρακτηριστικά στο Ποτάμι.
Λίγο νωρίτερα, για «παρακμή και εκφυλισμό» είχε μιλήσει η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τα περί αλλαγής στον Κανονισμό της Βουλής που είχαν εξαγγελθεί επί της ουσίας από τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής ‘εκβιαζόμενοι από τον συνεταίρο τους’, όπως είπε, και τις αντιδράσεις που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει πίσω ‘αδειάζοντας’ και τον κ.Βούτση ως να πρόκειται για υπάλληλό του…
Στο ίδιο μήκος κύματος, για ‘παρακμή’ μίλησε ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης, κάνοντας λόγο για ‘συναλλαγές, υπόγειες διαδρομές και αντιθεσμικές κινήσεις’. «Είμαστε αντίθετοι σε όλη αυτή τη θεσμική εκτροπή που εξευτελίζει κάθε έννοια κοινοβουλευτισμού», είπε, θέτοντας θέμα Δημοκρατίας στον τόπο.
Για εγκαίνια νέων κοινοβουλευτικών ηθών από τον ΣΥΡΙΖΑ που ‘απαξιώνουν πλήρως τους θεσμούς’, μίλησε από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Ο λόγος που το κάνει είναι είτε για να περισώσει τον κ.Καμμένο ή για να του κλείσει το στόμα από τις διαρροές που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα», είπε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καταλήγοντας ότι «είναι μία εικόνα που απαξιώνει πλήρως το πολιτικό σύστημα και δημιουργεί νέα κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι σε αυτό»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.