ΕΛΛΑΔΑ

Στην έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος CodeGirls ο Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ

Παρουσία του Αμερικανού προξένου στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, άρχισε σήμερα στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης προγραμματισμού "CodeGirls", για κορίτσια ηλικίας 10-16 ετών.

Απευθυνόμενος στις μικρές μαθήτριες ο κ. Φλέγκερ δήλωσε ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή των κοριτσιών στο «συναρπαστικό», όπως το χαρακτήρισε πρόγραμμα. «Θα πρέπει να είστε περήφανες που θέλετε να γίνετε CodeGirls. Κάθε μία από εσάς είναι ένα νεαρό κορίτσι που δεν φοβάται να μάθει καινούρια πράγματα και ν' απαντήσει σε καινούρια προβλήματα. Οι προγραμματιστές είναι δημιουργικοί και ξέρουν να λύνουν προβλήματα, κάτι που νομίζω ότι βλέπω στα μάτια σας».

Περιγράφοντας τη φιλοσοφία και τη στόχευση του συγκεκριμένου προγράμματος, ο Αμερικανός πρόξενος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κόσμος των ευκαιριών για τα κορίτσια μεγαλώνει και δήλωσε πεπεισμένος ότι «δεν θα υπάρχουν περιορισμοί για εσάς…. Η κάθε μία από εσάς μπορεί να πετύχει αυτό που θέλει, με διάβασμα, δουλειά και θέληση…», είπε χαρακτηριστικά. «Παρ' όλο που οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, θεωρούνται ότι κάνουν μεγάλη πρόοδο στα θέματα τεχνολογίας, χρειάζεται να ενθαρρύνουμε τα κορίτσια ν' αποφασίσουν να κάνουν καριέρα στις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική. Πιστεύουμε και είναι γεγονός ότι τα κορίτσια, εσείς, μπορούν να πετύχουν στην τεχνολογία, απλώς πολλές φορές δεν επιλέγουν αυτό το δρόμο. Αυτό έχει σημασία γιατί οι εταιρίες, οι κυβερνήσεις, όλοι μας, για να παίρνουν σωστές και καλές αποφάσεις, χρειαζόμαστε κι εσάς και τις γυναίκες στις ομάδες μας. Είσαστε σημαντικές, οι ιδέες σας είναι σημαντικές. Σας χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε μπροστά. Να πιστεύετε στον εαυτό σας γιατί εμείς πιστεύουμε σ' εσάς. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή και για την Ελλάδα, καθώς και η χώρα σας χρειάζεται όλες σας, με τα όνειρά σας να πετύχετε σε αυτό που θα επιλέξετε».

Το πρόγραμμα CodeGirls συνδιοργανώνει η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ματαρόα και έχει πραγματοποιηθεί ήδη στην Καλαμάτα, την Κοζάνη, τα Τρίκαλα, την Πάτρα και τα Ιωάννινα. Στο τετραήμερο διαδραστικό πρόγραμμα, το οποίο άρχισε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 23 και 24 Φεβρουαρίου οι νεαρές μαθήτριες, θ' αποκτήσουν τα πρώτα εργαλεία και την τεχνογνωσία, ώστε από απλοί χρήστες του internet, να γίνουν οι δημιουργοί του, σε μία προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα των φύλων στους τομείς της τεχνολογίας και της μηχανικής.

Πριν αναχωρήσει από την Αλεξανδρούπολη ο Αμερικανός αξιωματούχος είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.