ΕΛΛΑΔΑ

Κατά της παύσης τους

Στο ΣτΕ οι πρώην Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής

Κατά της παύσης τους στράφηκαν οι πρώην Μουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής, με τις προσφυγές τους να συζητούνται σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στο «μικροσκόπιο» της Ολομέλειας του ΣτΕ μπήκε η νομιμότητα της παύσης τόσο του Μουφτή της Ξάνθης όσο και της Κομοτηνής από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο συζητήθηκαν οι προσφυγές του Μουφτή Ξάνθης αλλά και της Κομοτηνής με τις οποίες ζητούν την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες το περασμένο καλοκαίρι παύτηκαν από τα καθήκοντά τους.

Στις προσφυγές τους χαρακτηρίζουν τις επίμαχες αποφάσεις αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Σύμβαση της Λοζάνης αλλά και στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ο νομικός εκπρόσωπος των Μουφτίδων ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου, ότι η παύση από τα καθήκοντα τους παραβιάζει τις συνθήκες της Λοζάνης και της Σερβίας, οι οποίες προστατεύουν την θρησκευτική ελευθερία και καθιερώνουν την ισότητα μεταξύ των μειονοτήτων. Μάλιστα, επεσήμανε πως σε καμία άλλη χώρα, εκτός από την Ελλάδα, δεν προβλέπεται έξοδος λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου ηλικίας (67ο) συμπληρώνοντας ότι οι Μουφτήδες δεν υπάγονται στον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, ώστε να έχουν όριο αποχώρησης.

Από την πλευρά του, το δημόσιο αντέτεινε πως ο Μουφτής κατέχει θέση αντίστοιχη με αυτή του γενικού διευθυντή του Δημόσιου τομέα, έχει υποχρεώσεις δημοσίου υπαλλήλου και αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.