ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Χιόνη»

Τα Χανιά ζητούν να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας ζήτησε η Περιφέρεια Κρήτης, να κηρυχθούν τα Χανιά, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί με τους δημάρχους της περιοχής.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, «λόγω των έντονων ανέμων και βροχοπτώσεων που πλήττουν το Νομό από χθες το πρωί, επικίνδυνα φαινόμενα πλημμυρών, κατολισθήσεων (χώματα και πέτρες) και πτώσεων δέντρων σημειώθηκαν σε όλους τους οδικούς άξονες του νομού Χανίων».

Στην ίδια ανακοίνωση καλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν τις μετακινήσεις, ενώ, όσοι οδηγοί μετακινούνται αναγκαστικά, να το κάνουν με πολύ μεγάλη προσοχή και σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Ιδιαίτερη προσοχή συνίσταται στο εθνικό δίκτυο από Σούδα μέχρι και Πλατανιά, ενώ κλειστός λόγω πτώσης βράχων είναι ο επαρχιακός δρόμος Καλουδιανά-Τοπόλια-Χρυσοσκαλίτισσα (τμήμα Τοπόλια-Μύλοι).

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης, έχει ήδη προβεί σε όλες τις διαδικασίες προς την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να κηρυχθεί ο Νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς επίσης και να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών ως «πλημμυροπαθείς», προς αποζημίωσή τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.