ΚΟΣΜΟΣ

Ένας ακόμη αγνοείται

Τουλάχιστον δέκα σκιέρ νεκροί από χιονοστιβάδες στις Άλπεις

Δέκα σκιέρ σκοτώθηκαν και ένας ακόμη αγνοείται έπειτα από χιονοστιβάδες που σημειώθηκαν στις ιταλικές, τις γαλλικές, τις ελβετικές και τις αυστριακές Άλπεις όπου ο κίνδυνος ήταν «μεγάλος» εξαιτίας των ισχυρών χιονοπτώσεων, ανακοίνωσαν τα σωστικά συνεργεία και τα μέσα ενημέρωσης.

Ο βαρύτερος απολογισμός καταγράφηκε στην κοιλάδα της Αόστα, στο βορειοδυτικό τμήμα της Ιταλίας, με πέντε νεκρούς και έναν αγνοούμενο.

Στο θέρετρο Κουρμαγιέρ δύο Βρετανοί και δύο Γάλλοι που έκαναν σκι εκτός πίστας δεν επέστρεψαν χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο τους. Σήμερα το πρωί τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τρία πτώματα.

Αλλού στην Ιταλία ένας νεαρός 18 ετών παρασύρθηκε από μια χιονοστιβάδα στην επαρχία Μπολτσάνο, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, ενώ ένας σνόουμπόρντερ πέθανε από ασφυξία κάτω από το χιόνι στη Λομβαρδία.

Το Σάββατο στη Γαλλία ένας σκιέρ που βρισκόταν εκτός πίστας έχασε τη ζωή του από μια μεγάλη χιονοστιβάδα στη Σαβοΐα.

Στην Ελβετία ένας άνδρας και μία γυναίκα παρασύρθηκαν από μια χιονοστιβάδα το Σάββατο στο καντόνι της Βέρνης. Η γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όμως ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός.

Στην Αυστρία δύο άνδρες ηλικίας 30 και 52 ετών παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στην Καρινθία. Ο πρώτος βρέθηκε σώος και αβλαβής, ενώ ο δεύτερος σκοτώθηκε.

Στο Τιρόλο δέκα σκιέρ ηλικίας 17 με 59 ετών παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα, αλλά κατάφεραν να βγουν από το χιόνι μόνοι τους.

Άλλες χιονοστιβάδες προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Είκοσι πέντε κτίρια πλακώθηκαν από το χιόνι στο Σάλτσμπουργκ, ενώ για κάποιες ώρες το Σαββατοκύριακο διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο της Μπρένερ. Εξαιτίας της διακοπής της κυκλοφορίας δημιουργήθηκε στην Ιταλία μια μεγάλη ουρά αυτοκινήτων και φορτηγών μήκους περισσότερων από 12 χιλιομέτρων, τα οποία παρέμειναν ακινητοποιημένα επί ώρες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.