ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάρτηση στο Facebook

Τζανακόπουλος: Βούληση της ΝΔ να μην προτείνει τον Παυλόπουλο για Πρόεδρο το 2020

Στη συζήτηση της Βουλής για τη Συνταγματική αναθεώρηση αναδείχθηκαν οι βαθιές ιδεολογικές διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που περιγράφεται στο διπλό λαός - ελίτ, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακοπουλος.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Τζανακόπουλος άσκησε σφοδρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με νέα αναφορά στην εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, με αφορμή τη βούληση, όπως ανέφερε της ΝΔ να μην προτείνει τον νυν ΠτΔ για την προεδρική εκλογή του 2020.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χθες ανακαλύφθηκε ένα σχέδιο πως στόχος είναι να διορίσει ΠτΔ ένα πρόσωπο θα προσέρχεται από τον εκσυγχρονισμό ή κάποιον ευνοημένο του τεχνοκράτη και όλο αυτό θα γίνει σε συνεννόηση με το ΚΙΝΑΛ.

Προφανώς, όπως ανέφερε ο κ. Τζανακοπουλος, έχει τάξει την θέση σε πρόσωπο του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού μπλοκ ή σε κάποιον ευνοούμενο του παλιού καθεστώτος. Πρόκειται για πρωτοφανή συναλλαγή στα χρονικά της μεταπολίτευσης. Πρόσθεσε πως ο κος Μητσοτάκης λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. O λαός θα ρίξει στα αζήτητα τα σχέδιά του και το βαθιά αντισεισμικό παιχνίδι της ΝΔ με τον θεσμό του ΠτΔ όπως στα αζήτητα έριξε και το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης.

Επίθεση και στο Κίνημα Αλλαγής με προσωπικές βολές στην κ. Φώφη Γεννηματα με αφορμή την υπόθεση Τσουκάτου. «Ο κ. Τσουκάτος στην απολογία του στη δίκη της Siemens αποκάλυψε χθες κάτι που όλοι γνωρίζουν αλλά ουδείς ομολογούσε: 16 δις δραχμές (δηλαδή σχεδόν 47 εκατ. ευρώ) μπήκαν από τα μαύρα ταμεία της Siemens και άλλων εταιριών στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ μόνο για τις εκλογές του 2000» είπε π κ. Τζανακοπουλος και συνέχισε «παρά τις αποκαλύψεις του κου Τσουκάτου, η κα Γεννηματά από χθες όχι μόνο δεν έχει πει κουβέντα αλλά δεν έχει την παρρησία να ζητήσει έστω μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το πάρτι διαφθοράς που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία & το πολιτικό σύστημα σε απαξίωση».

Για ΝΔ και Συνταγματική Αναθεώρηση

Ο κος Μητσοτάκης θεώρησε εκφυλισμό της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης τον εθνικό διάλογο που διεξήχθη. Οι πολίτες μάλλον δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη διαδικασία της αναθεώρησης καθώς δεν κατέχουν την μυστική γνώση που κατέχει ο ίδιος & οι συνεργάτες του.

Η ΝΔ αρνήθηκε να στηρίξει την πρόταση που θέλει ο πρωθυπουργός να είναι υποχρεωτικά εκλεγμένος βουλευτής. Προφανώς η επιλογή του λαού δεν είναι τόσο σημαντική στο αξιακό σύμπαν του κου Μητσοτάκη όσο για παράδειγμα η προέλευση από την κλειστή κάστα των τεχνοκρατών.

Για τον κο Μητσοτάκη είναι ευχολόγιο η συνταγματική κατοχύρωση του δημόσιου ελέγχου στα κοινωνικά αγαθά του νερού & του ηλεκτρικού ρεύματος αφού θα εμποδίσει τους ομοίους του κου Μητσοτάκη να παραδώσουν το σύνολο των κοινωνικών υποδομών της χώρας στους φίλους τους.

Στην τροποποίηση του άρθρου 16 η ΝΔ δήθεν ενδιαφέρεται για τους φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό & γιαυτό επιδιώκει την λειτουργία ιδιωτ. πανεπιστημίων αλλά αρνείται να υποστηρίξει τις προτάσεις για την ενίσχυση του δημόσιου παν/μίου & την αύξηση των εισακτέων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.