ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίδραση από Γιαννούλη

Τζιτζικώστας: Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλουμε πινακίδα που θα γράφει Βόρεια Μακεδονία

Οι δηλώσεις του Περιφειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα ότι στους δρόμους της Περιφέρειάς του οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια και όχι Βόρεια Μακεδονία προκάλεσαν την αντίδραση του υποψηφίου για την ΠΚΜ Χρήστου Γιαννούλη, οποίος τον κάλεσε να εξηγήσει πως θα καταστρατηγήσει όσα προβλέπονται σε μια διεθνή συνθήκη που επικύρωσε η η Ελληνική Βουλή.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ΣΚΑΙ, ο κ. Τζιτζικώστας είπε μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει περίπτωση σε δρόμο ευθύνης δικής μας, της Περιφέρειας, να μπει πινακίδα, που να αναγράφει τον όρο Βόρεια Μακεδονία. Ξεκάθαρες κουβέντες, όσο είμαι περιφερειάρχης, οι πινακίδες στους δικούς μας δρόμους θα γράφουνε Σκόπια». Μάλιστα σε ερώτηση τι θα κάνει αν του ασκήσει η κυβέρνηση πίεση για το θέμα αυτό είπε: «Έχω αποδείξει νομίζω στην πορεία μου μέχρι σήμερα ότι δεν υποκύπτω σε τέτοιου είδους πιέσεις».

Ο κ. Γιαννούλης σε δελτίο τύπου που εξέδωσε σημειώνει ότι «ο κ. Τζιτζικώστας επέλεξε την ημέρα του ανοίγματος του Τριωδίου να υποδυθεί τον μακεδονάρχη και τον υπερυπουργό», σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πολιτικές του υποχρεώσεις ως περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

"Για τον ίδιο οι διεθνείς συνθήκες και η υπογραφή της χώρας δε σημαίνουν απολύτως τίποτα. Αντλεί αρμοδιότητα και δύναμη από καθαρά επικοινωνιακούς τακτικισμούς, και μάλιστα σε ένα περιβάλλον φιλικό, χωρίς τη στοιχειώδη προϋπόθεση του αντιλόγου. Τον καλώ προσωπικά να μας εξηγήσει με ποιον τρόπο θα καταστρατηγήσει τα όσα προβλέπονται σε μία διεθνή συνθήκη, που επικύρωσε και η ελληνική Βουλή, βάσει της οποίας πέραν όλων των άλλων, αντιμετωπίζονται οι αλυτρωτικές διαθέσεις της γειτονικής χώρας, και η ελληνική ιστορία, η ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας, επιστρέφει στην μήτρα της, στην Ελλάδα. Προφανώς το μόνο που αντιλαμβάνεται ο κ. Τζιτζικώστας είναι ότι έρχονται εκλογές. Δύσκολες εκλογές για όσους επιθυμούν να ακουμπήσουν στο θυμικό των Ελλήνων πολιτών και θεωρούν ότι με τα εθνικά θέματα γίνεται προσπάθεια ψηφοθηρίας. Οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας αντιλαμβάνονται αυτή την τυχοδιωκτική πολιτική πρακτική και θα απαντήσουν στην κάλπη, στις εκλογές για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» προσθέτει ο κ. Γιαννούλης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.